Η ζέστη μπήκε για τα καλά στην ζωή μας και όλοι αποζητάμε κάτι γρήγορο, εύκολο και ταυτόχρονα δροσιστικό για τις βραδιές μας στην βεράντα. Έτσι, χθες βράδυ έφτιαξα αυτά τα ΠΕΪΝΙΡΛΙ -τόσο εύκολα που θα εκπλαγείς- και τα συνοδέψαμε με κρύα μπυρίτσα!
Υλικά:
Για την ζύμη:
- 400 γρ. αλεύρι σκληρό
- 15 γρ. ξηρή μαγιά
- 1 γερή πρεζα αλάτι
- 110 γρ. ελαιόλαδο
- 350 γρ. ζεστό νερό (όχι καυτό)
Για την γέμιση:
- 200 γρ. τυρί γκούντα κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- τομάτα σε λεπτές φέτες
- μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
- μπέικον σε κομμάτια
- πιπεριές (πράσινες, Φλωρίνης) κομμένες σε ροδέλες
- τρίμμα φέτας
- (και οποιοδήποτε άλλο υλικό θέλετε!)
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε με τα μαχαίρια σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να κολλάει ελάχιστα (θα μας πάρει περίπου 3-4’). Λαδώνουμε τα χέρια μας και χωρίζουμε την ζύμη σε 8 μπαλάκια. Τα αφήνουμε για μισή ωρίτσα σκεπασμένα να φουσκώσουν. Στην συνέχεια, ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με το χέρι και δίνουμε σχήμα «βαρκούλας». Γεμίζουμε με τα τυριά και προσθέτουμε όποιο από τα υλικά μας αρέσει! Ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200•C στον αέρα για 25’.
Υπέροχα!
Tip:
Μπορούμε να ζυμώσουμε και με το χέρι, ίσως πάρει λίγη παραπάνω ώρα.

Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.
ΑΒ Βασιλόπουλος
E-fresh.gr