Σπιτικό Κοντοσούβλι

Δημοφιλείς Συνταγές

Ανοιχτή Μεσογειακή Πίτα Λαχανικών

Πίτα... Μια λέξη που πίσω της κρύβονται πολλές συνταγές και στην χώρα μας τις τιμάμε και με το παραπάνω! Σε πόσους από...

Τραγανές Τυρόπιτες (Τηγανόψωμα της γιαγιάς)

Η γιαγιά Μαρίνα τα είχε ονομάσει «τηγανόψωμα», εγώ τα ζητούσα ως «εκείνες οι τραγανές τυροπιτούλες»... Η συνταγή τους δεν έχει κάτι το...

Τυροπιτάκια Κουρού

«Μαμά, θέλω τα τυροπιτάκια σου», είπε και συνέχισε, «θέλεις να φτιάξουμε;»... Δεν του το αρνήθηκα, γιατί μας αρέσει να περνάμε χρόνο μαζί...

Μπριάμ με Μπεσαμέλ Γιαουρτιού

Ένα από τα πιο «μαμαδίστικα» φαγητά που λατρεύουμε όλοι στο σπίτι είναι το μπριάμ... Στο δικό μου όμως, τα λαχανικά συνάντησαν το...

Μια νέα εβδομάδα ξεκινά με αισιοδοξία, χαμόγελο και καινούρια πράγματα! Και ποιός δεν θα έλεγε «ναι!» σε αυτό το ΣΠΙΤΙΚΟ ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ; Φτιάξτε το και όλοι στο σπίτι θα μείνουν τόσο ευχαριστημένοι που θα θέλουν να τους το φτιάχνετε συνέχεια! Το μυστικό κρύβεται στην μαρινάδα του…

Υλικά:

  • 1 κιλό χοιρινό (προτιμήστε λαιμό)
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε χοντρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 τομάτα κομμένη σε χοντρά κομμάτια
  • 3 κ.σ. λάδι
  • 1/2 φλ. τσαγιού νερό

Για την μαρινάδα:

  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 1/2 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. νερό
  • 1 1/2 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά για την μαρινάδα και χτυπάμε πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθούν. Σε ένα μπολ βάζουμε το κρέας αφού το κόψουμε σε μετρίου μεγέθους κομμάτια, τα πασπαλίζουμε με ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε την μαρινάδα. Ανακατεύουμε πολύ καλά, κλείνουμε το μπολ με το καπάκι του και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Παίρνουμε ξυλάκια για σουβλάκια και περνάμε στο καθένα 3-4 κομμάτια κρέατος εναλλάξ με πράσινη πιπεριά, Φλωρίνης, κρεμμύδι και τομάτα. Τοποθετούμε τα κοντοσούβλια μας στην γάστρα, τα ραντίζουμε με το λάδι και το νερό, κλείνουμε με το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180•C στον αέρα για 2 ώρες και 15’-20’ χωρίς το καπάκι.

Απίστευτη νοστιμιά!

Tip:

Συνοδέψτε το με πατατούλες τηγανητές, φέτες τομάτας, πιτούλες και δροσερό ντιπ γιαουρτιού (στραγγιστό γιαούρτι με ψιλοκομμένο άνηθο)!


Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.

ΑΒ Βασιλόπουλος

E-fresh.gr

Προηγούμενο άρθροΕύκολο Banoffee
Επόμενο άρθροCheesecake Πραλίνα

Αξίζει να δοκιμάσετε

Γαλατόπιτα

Η γιαγιά την έφτιαχνε συχνά, γιατί ήταν γρήγορο και εύκολο γλυκό. Εντάξει, όχι μόνο γι' αυτό, αλλά και επειδή της άρεσε πολύ...

Τραχανότο με Κοτόπουλο και Σπανάκι

Ποιος είπε πως ο τραχανάς γίνεται μόνο σούπα; Στο σπίτι μας τον αγαπάμε πολύ, ειδικά τώρα που αλλάζει ο καιρός! Και αυτή...

Μπακλαβάς

Όταν γιορτάζει κάποιος στο σπίτι, φτιάχνω το αγαπημένο του γλυκό για κέρασμα! Αυτή είναι η συμφωνία μας. Ο εορταζων σήμερα είναι ο...

Σοκολατένιο Κέικ με Γλάσο Πραλίνας

Αγαπώ την σοκολάτα από μικρή (όπως σχεδόν όλοι) και το παραδέχομαι ότι είμαι εξαρτημένη από αυτήν. Επίσης, λατρεύω τα κέικ από τα...

Σουτζουκάκια Γιαουρτλού

Ε ναι, βρε παιδιά! Υπάρχουν φορές που θέλουμε να παραγγείλουμε κάτι απ’ έξω, κάτι που να έχει στυλ «βρώμικου», κάτι για να...

Παρόμοια Άρθρα