Ψωμάκια Βουτύρου

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Μια όμορφη μέρα ξεκινά μ’ ένα νόστιμο πρωινό… Κι όταν μοσχομυρίζει το σπίτι από το φρεσκοψημένο αχνιστό ψωμάκι, νομίζω πως γίνεται ακόμα καλύτερη, δεν συμφωνείτε; Σήμερα λοιπόν, παρέα με τον μικρό μου, ζυμώσαμε και ψήσαμε αυτά τα ΨΩΜΑΚΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ, τα οποία και αποτέλεσαν την βάση για το πρωινό μας… 

Υλικά:

  • 250 ml γάλα χλιαρό
  • 1 φακ. ξηρή μαγιά
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 250 ml ηλιέλαιο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 ασπράδια αυγού
  • 800-900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 200 γρ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κρόκοι αυγού
  • σουσάμι-παπαρουνόσπορος

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γάλα, την μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με το σύρμα για 1’ και αφήνουμε για μισή ώρα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την σόδα, το ηλιέλαιο, τα ασπράδια και το αλάτι, αφήνοντας τελευταίο το αλεύρι το οποίο ρίχνουμε σε δόσεις ανακατεύοντας με τον γάντζο σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Η ζύμη πρέπει να είναι ελαφρώς μαλακή και να κολλάει λίγο. Αφήνουμε σκεπασμένη να φουσκώσει για 1μιση ώρα. Αφού γίνει αυτό, χωρίζουμε την ζύμη μας σε μπαλάκια (θα βγουν περίπου 20), ανοίγουμε το καθένα με τον πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα (όσο είναι εφικτό!) και αλείφουμε βούτυρο. Κλείνουμε σε ρολό και ενώνουμε τις άκρες, για να φτιάξουμε στρογγυλά ψωμάκια. Αλείφουμε το καθένα με κρόκο, πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο ή σουσάμι (ή και τα δυο μαζί, αν θέλετε!) και ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180•C στον αέρα για 30-35’.

Η μυρωδιά του βουτύρου θα σας συνεπάρει!

Tip:

Αν θέλουμε, μπορούμε να τε γεμίσουμε με φέτα ή ελιές ή λιαστή τομάτα.


Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.

ΑΒ Βασιλόπουλος

E-fresh.gr

Προηγούμενο άρθροΣπεντζοφάι
Επόμενο άρθροΕύκολο Banoffee

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα