Ψωμάκια Βουτύρου

Δημοφιλείς Συνταγές

Ανοιχτή Μεσογειακή Πίτα Λαχανικών

Πίτα... Μια λέξη που πίσω της κρύβονται πολλές συνταγές και στην χώρα μας τις τιμάμε και με το παραπάνω! Σε πόσους από...

Τραγανές Τυρόπιτες (Τηγανόψωμα της γιαγιάς)

Η γιαγιά Μαρίνα τα είχε ονομάσει «τηγανόψωμα», εγώ τα ζητούσα ως «εκείνες οι τραγανές τυροπιτούλες»... Η συνταγή τους δεν έχει κάτι το...

Τυροπιτάκια Κουρού

«Μαμά, θέλω τα τυροπιτάκια σου», είπε και συνέχισε, «θέλεις να φτιάξουμε;»... Δεν του το αρνήθηκα, γιατί μας αρέσει να περνάμε χρόνο μαζί...

Μπριάμ με Μπεσαμέλ Γιαουρτιού

Ένα από τα πιο «μαμαδίστικα» φαγητά που λατρεύουμε όλοι στο σπίτι είναι το μπριάμ... Στο δικό μου όμως, τα λαχανικά συνάντησαν το...

Μια όμορφη μέρα ξεκινά μ’ ένα νόστιμο πρωινό… Κι όταν μοσχομυρίζει το σπίτι από το φρεσκοψημένο αχνιστό ψωμάκι, νομίζω πως γίνεται ακόμα καλύτερη, δεν συμφωνείτε; Σήμερα λοιπόν, παρέα με τον μικρό μου, ζυμώσαμε και ψήσαμε αυτά τα ΨΩΜΑΚΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ, τα οποία και αποτέλεσαν την βάση για το πρωινό μας… 

Υλικά:

  • 250 ml γάλα χλιαρό
  • 1 φακ. ξηρή μαγιά
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 250 ml ηλιέλαιο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 ασπράδια αυγού
  • 800-900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 200 γρ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κρόκοι αυγού
  • σουσάμι-παπαρουνόσπορος

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γάλα, την μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με το σύρμα για 1’ και αφήνουμε για μισή ώρα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την σόδα, το ηλιέλαιο, τα ασπράδια και το αλάτι, αφήνοντας τελευταίο το αλεύρι το οποίο ρίχνουμε σε δόσεις ανακατεύοντας με τον γάντζο σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Η ζύμη πρέπει να είναι ελαφρώς μαλακή και να κολλάει λίγο. Αφήνουμε σκεπασμένη να φουσκώσει για 1μιση ώρα. Αφού γίνει αυτό, χωρίζουμε την ζύμη μας σε μπαλάκια (θα βγουν περίπου 20), ανοίγουμε το καθένα με τον πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα (όσο είναι εφικτό!) και αλείφουμε βούτυρο. Κλείνουμε σε ρολό και ενώνουμε τις άκρες, για να φτιάξουμε στρογγυλά ψωμάκια. Αλείφουμε το καθένα με κρόκο, πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο ή σουσάμι (ή και τα δυο μαζί, αν θέλετε!) και ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180•C στον αέρα για 30-35’.

Η μυρωδιά του βουτύρου θα σας συνεπάρει!

Tip:

Αν θέλουμε, μπορούμε να τε γεμίσουμε με φέτα ή ελιές ή λιαστή τομάτα.


Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.

ΑΒ Βασιλόπουλος

E-fresh.gr

Προηγούμενο άρθροΣπεντζοφάι
Επόμενο άρθροΕύκολο Banoffee

Αξίζει να δοκιμάσετε

Μπακλαβάς

Όταν γιορτάζει κάποιος στο σπίτι, φτιάχνω το αγαπημένο του γλυκό για κέρασμα! Αυτή είναι η συμφωνία μας. Ο εορταζων σήμερα είναι ο...

Σοκολατένιο Κέικ με Γλάσο Πραλίνας

Αγαπώ την σοκολάτα από μικρή (όπως σχεδόν όλοι) και το παραδέχομαι ότι είμαι εξαρτημένη από αυτήν. Επίσης, λατρεύω τα κέικ από τα...

Σουτζουκάκια Γιαουρτλού

Ε ναι, βρε παιδιά! Υπάρχουν φορές που θέλουμε να παραγγείλουμε κάτι απ’ έξω, κάτι που να έχει στυλ «βρώμικου», κάτι για να...

Τάρτα με Κοτόπουλο, Μανιτάρια και Μαλακό Τυρί

Σήμερα η όρεξη τραβούσε κοτοπουλάκι. Και επειδή ο συνδυασμός του με ορισμένα υλικά είναι απίστευτος, έφτιαξα αυτήν την ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ...

Στριφτή Γλυκιά Κολοκυθόπιτα

Είναι η εποχή της κολοκύθας και κάθε χρόνο τέτοια εποχή, η γιαγιά έφτιαχνε μια απίστευτα τραγανή γλυκιά κολοκυθόπιτα και οι μυρωδιές γέμιζαν...

Παρόμοια Άρθρα