Οι ζεστές ημέρες ξεκίνησαν… Και τι καλύτερο από ένα νόστιμο μεσημεριανό μεζεδάκι συνοδευμένο με κρύα μπυρίτσα; Νομίζω πως όλοι συμφωνούμε… Ο πιο νόστιμος μεζές είναι εδώ: ΣΠΕΝΤΖΟΦΑΙ πεντανόστιμο! Και είναι και φούρνου!
Υλικά:
- 2 μεγάλα χωριάτικα λουκανικα (ή 4 μικρά) κομμένα σε χοντρά κομμάτια
- 2 πράσινες πιπεριές κέρατο κομμένες σε ροδέλες
- 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
- 3 φρέσκα λευκά μανιτάρια κομμένα σε χοντρά κομμάτια
- 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο μούλτι
- 1 σκ. σκόρδο κομμένη στα δυο
- 80 ml λευκό κρασί
- 1 κ.σ. πελτέ
- 1 συσκευασία τομάτα στον τρίφτη (ή αν έχετε σπιτική σάλτσα τομάτας)
- 1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια γάστρα, ανακατεύουμε πολύ καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200•C για 45’ με 1 ώρα ώστε να δέσει και να «μελώσει» το φαγητό μας.
Τόσο απλό!
Tip:
«Σπεντζοφάι» και όχι «Σπετσοφάι»… Η ονομασία προέρχεται από τις «σπέντζες», δηλαδή της πιπεριές, όπως τις λένε στο Πήλιο!
Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.
ΑΒ Βασιλόπουλος
E-fresh.gr