Σπεντζοφάι

Δημοφιλείς Συνταγές

Ανοιχτή Μεσογειακή Πίτα Λαχανικών

Πίτα... Μια λέξη που πίσω της κρύβονται πολλές συνταγές και στην χώρα μας τις τιμάμε και με το παραπάνω! Σε πόσους από...

Τραγανές Τυρόπιτες (Τηγανόψωμα της γιαγιάς)

Η γιαγιά Μαρίνα τα είχε ονομάσει «τηγανόψωμα», εγώ τα ζητούσα ως «εκείνες οι τραγανές τυροπιτούλες»... Η συνταγή τους δεν έχει κάτι το...

Τυροπιτάκια Κουρού

«Μαμά, θέλω τα τυροπιτάκια σου», είπε και συνέχισε, «θέλεις να φτιάξουμε;»... Δεν του το αρνήθηκα, γιατί μας αρέσει να περνάμε χρόνο μαζί...

Μπριάμ με Μπεσαμέλ Γιαουρτιού

Ένα από τα πιο «μαμαδίστικα» φαγητά που λατρεύουμε όλοι στο σπίτι είναι το μπριάμ... Στο δικό μου όμως, τα λαχανικά συνάντησαν το...

Οι ζεστές ημέρες ξεκίνησαν… Και τι καλύτερο από ένα νόστιμο μεσημεριανό μεζεδάκι συνοδευμένο με κρύα μπυρίτσα; Νομίζω πως όλοι συμφωνούμε… Ο πιο νόστιμος μεζές είναι εδώ: ΣΠΕΝΤΖΟΦΑΙ πεντανόστιμο! Και είναι και φούρνου! 

Υλικά:

  • 2 μεγάλα χωριάτικα λουκανικα (ή 4 μικρά) κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 2 πράσινες πιπεριές κέρατο κομμένες σε ροδέλες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
  • 3 φρέσκα λευκά μανιτάρια κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο μούλτι
  • 1 σκ. σκόρδο κομμένη στα δυο
  • 80 ml λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 συσκευασία τομάτα στον τρίφτη (ή αν έχετε σπιτική σάλτσα τομάτας)
  • 1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια γάστρα, ανακατεύουμε πολύ καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200•C για 45’ με 1 ώρα ώστε να δέσει και να «μελώσει» το φαγητό μας.

Τόσο απλό!

Tip:

«Σπεντζοφάι» και όχι «Σπετσοφάι»… Η ονομασία προέρχεται από τις «σπέντζες», δηλαδή της πιπεριές, όπως τις λένε στο Πήλιο!


Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.

ΑΒ Βασιλόπουλος

E-fresh.gr

Προηγούμενο άρθροΠτι φουρ με γέμιση πραλίνα
Επόμενο άρθροΨωμάκια Βουτύρου

Αξίζει να δοκιμάσετε

Κοτόπουλο με Πατάτες Baby

Φαγητό διαχρονικό, φαγητό που δεν μας παιδεύει, φαγητό που πάντα αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις. Και με μικρά κόλπα μπορεί να γίνει "λουκούμι"....

Σούπα Γιουβαρλάκια

Το ποσό λατρεύω τις σούπες τώρα που αλλάζει ο καιρός δεν λέγεται!  Νομίζω πως με νιώθετε. Και τι καλύτερο από μια ΣΟΥΠΑ...

Γαλατόπιτα

Η γιαγιά την έφτιαχνε συχνά, γιατί ήταν γρήγορο και εύκολο γλυκό. Εντάξει, όχι μόνο γι' αυτό, αλλά και επειδή της άρεσε πολύ...

Τραχανότο με Κοτόπουλο και Σπανάκι

Ποιος είπε πως ο τραχανάς γίνεται μόνο σούπα; Στο σπίτι μας τον αγαπάμε πολύ, ειδικά τώρα που αλλάζει ο καιρός! Και αυτή...

Μπακλαβάς

Όταν γιορτάζει κάποιος στο σπίτι, φτιάχνω το αγαπημένο του γλυκό για κέρασμα! Αυτή είναι η συμφωνία μας. Ο εορταζων σήμερα είναι ο...

Παρόμοια Άρθρα