0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Πτι φουρ με γέμιση πραλίνα

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Καλή εβδομάδα! Και πώς να μην ξεκινήσει καλά αν έχεις τέτοια καλούδια για να συνοδέψεις τον καφέ σου; Σοκολατένια, αφράτα και λαχταριστά ΠΤΙ ΦΟΥΡ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΠΡΑΛΙΝΑ για να κάνουν παρέα στο πρωινό ή απογευματινό καφεδάκι… Ε, μια συγκίνηση την παίρνεις!

Υλικά:

  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα από ένα πορτοκαλι
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
  • 40 γρ. κορν φλάουρ κοσκινισμένο
  • 1 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
  • πραλίνα φουντουκιού ή μαρμελάδα

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το βούτυρο και την άχνη ώσπου να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ξύσμα και τις βανίλιες. Συνεχίζουμε με το κακάο, το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Η ζύμη θα γίνει πολύ μαλακή και βουτυράτη. Γεμίζουμε ένα κορνέ με τη ζύμη και σχηματίζουμε τα πτι φουρ μας σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180•C στις αντιστάσεις για 20’. Αφήνουμε να κρυώσουν και αλείφουμε τα μισά με πραλίνα ή μαρμελάδα και κλείνουμε με τα άλλα μισά.

Αφράτα και βουτυρένια, όπως αρμόζει στα καλά πτι φουρ!

Tip:

  1. Αν δεν θέλουμε να γίνουμε σοκολατένια, απλά δεν βάζουμε το κακάο.
  2. Μπορούμε να τους δώσουμε σχήμα «σαλιγκαριού», ίσιο ή ζικ-ζακ!

Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.

ΑΒ Βασιλόπουλος

E-fresh.gr

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα