Κι εκεί που σκεφτόμουν τι να μαγειρέψω σήμερα, ακούω τα δυο αντράκια του σπιτιού (το μικρό και το μεγάλο) να συζητούν διαφωνώντας, αφού ο ένας έλεγε «θέλω κρέας» και ο άλλος υποστήριζε τα ζυμαρικά. Πού να ήξεραν πως θα έκανα το χατίρι και των δυο! Έτσι, έφτιαξα αυτό το ζουμερό ΓΙΟΥΒΕΤΣΑΚΙ ΜΕ ΚΙΜΑ και έμειναν όλοι ευχαριστημένοι!
Υλικά:
Για τον κιμά:
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2 καρότα τριμμένα
- 1 ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης
- 1 σκ. σκόρδο τριμμένη στον ψιλό τρίφτη
- 4 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. γλ. πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
- 100 ml λευκό κρασί
- 1 συσκευασία τοματάκι κονκασέ
- 1 κ. σ. πελτέ αραιωμένο σε 1/2 φλ. ζεστό νερό
- 1 γερή πρέζα ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
Για το κριθαράκι:
- 400 γρ. κριθαράκι χοντρό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
Για την επικάλυψη:
- θρυμματισμένη φέτα
- τριμμένο κεφαλοτύρι
- τριμμένο γκούντα
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το λάδι, το κρεμμύδι, το καρότο και την πιπεριά. Όταν μαλακώσουν, ρίχνουμε το σκόρδο, τη πάπρικα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με το κρασί κι αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το τοματάκι, τον πελτέ, τη ζάχαρη, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 10’, αφού χαμηλώσουμε λιγάκι την φωτιά. Ταυτόχρονα, βράζουμε το κριθαράκι για 5’ βάζοντας στην κατσαρόλα το λάδι και το αλάτι. Όταν ετοιμαστούν και οι δυο παρασκευές, τις ενώνουμε, προσθέτουμε και 2 κουτάλες από το νερό που έβρασε το κριθαράκι, ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε στην γάστρα. Πασπαλίζουμε με τα τυριά μας και ψήνουμε για 30’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180•C στον αέρα.
Νοστιμότατο και μαμαδίστικο!
Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.
ΑΒ Βασιλόπουλος
E-fresh.gr