Δημοφιλείς Συνταγές

Ανοιχτή Μεσογειακή Πίτα Λαχανικών

Πίτα... Μια λέξη που πίσω της κρύβονται πολλές συνταγές και στην χώρα μας τις τιμάμε και με το παραπάνω! Σε πόσους από...

Τραγανές Τυρόπιτες (Τηγανόψωμα της γιαγιάς)

Η γιαγιά Μαρίνα τα είχε ονομάσει «τηγανόψωμα», εγώ τα ζητούσα ως «εκείνες οι τραγανές τυροπιτούλες»... Η συνταγή τους δεν έχει κάτι το...

Τυροπιτάκια Κουρού

«Μαμά, θέλω τα τυροπιτάκια σου», είπε και συνέχισε, «θέλεις να φτιάξουμε;»... Δεν του το αρνήθηκα, γιατί μας αρέσει να περνάμε χρόνο μαζί...

Μπριάμ με Μπεσαμέλ Γιαουρτιού

Ένα από τα πιο «μαμαδίστικα» φαγητά που λατρεύουμε όλοι στο σπίτι είναι το μπριάμ... Στο δικό μου όμως, τα λαχανικά συνάντησαν το...

«Κάθε πράγμα στον καιρό του κι ο κολιός τον Αύγουστο», λέει ο σοφός λαός! Γι’ αυτό και, μιας και είναι η εποχή των κερασιών, μπήκα στην κουζίνα και έφτιαξα αυτήν την αισθαντική ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΕΡΑΣΙ για τα πρωινά μας και όχι μόνο.

Υλικά:

  • 1 κιλό κεράσια
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 80 ml νερό
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε το κουκούτσι πατώντας τα με ένα καλαμάκι. Κρατάμε τα κουκούτσια σε ένα μπολ. Αφού καθαριστούν τα κεράσια, τα πιέζουμε με τα χέρια μας μέχρι να λιώσουν (όχι τελείως, θέλουμε κομματάκια) και τα τοποθετούμε σε βαθύ μπολ σε στρώσεις εναλλάξ με τη ζάχαρη. Ξεπλένουμε τα κουκούτσια με το νερό και αυτό το νερό το ρίχνουμε στο μπολ με τα κεράσια. Κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Στη συνέχεια, βάζουμε το μίγμα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ξαφρίζουμε. Θα χρειαστούν περίπου 25’-30’. Όταν δούμε πως δεν υπάρχουν άλλοι αφροί και αρχίσει να «δένει» η μαρμελάδα, προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και, αν θέλουμε, αποσύρουμε και πολτοποιούμε ελαφρώς την μαρμελάδα μας με το μπίμερ (ραβδομπλέντερ), ειδάλλως αφήνουμε έτσι με λίγο μεγαλύτερα κομματάκια. Αφήνουμε την μαρμελάδα μας να πάρει 1-2 βράσεις ακόμα και την βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια. Αφού κρυώσει, βάζουμε τα βαζάκια στο ψυγείο.

Αισθαντική η γεύση της!

Προηγούμενο άρθροΣοκολατοιστορίες…
Επόμενο άρθροΓιουβετσάκι με Κιμά

Αξίζει να δοκιμάσετε

Μπακλαβάς

Όταν γιορτάζει κάποιος στο σπίτι, φτιάχνω το αγαπημένο του γλυκό για κέρασμα! Αυτή είναι η συμφωνία μας. Ο εορταζων σήμερα είναι ο...

Σοκολατένιο Κέικ με Γλάσο Πραλίνας

Αγαπώ την σοκολάτα από μικρή (όπως σχεδόν όλοι) και το παραδέχομαι ότι είμαι εξαρτημένη από αυτήν. Επίσης, λατρεύω τα κέικ από τα...

Σουτζουκάκια Γιαουρτλού

Ε ναι, βρε παιδιά! Υπάρχουν φορές που θέλουμε να παραγγείλουμε κάτι απ’ έξω, κάτι που να έχει στυλ «βρώμικου», κάτι για να...

Τάρτα με Κοτόπουλο, Μανιτάρια και Μαλακό Τυρί

Σήμερα η όρεξη τραβούσε κοτοπουλάκι. Και επειδή ο συνδυασμός του με ορισμένα υλικά είναι απίστευτος, έφτιαξα αυτήν την ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ...

Στριφτή Γλυκιά Κολοκυθόπιτα

Είναι η εποχή της κολοκύθας και κάθε χρόνο τέτοια εποχή, η γιαγιά έφτιαχνε μια απίστευτα τραγανή γλυκιά κολοκυθόπιτα και οι μυρωδιές γέμιζαν...

Παρόμοια Άρθρα