0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Μαρμελάδα κεράσι

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

«Κάθε πράγμα στον καιρό του κι ο κολιός τον Αύγουστο», λέει ο σοφός λαός! Γι’ αυτό και, μιας και είναι η εποχή των κερασιών, μπήκα στην κουζίνα και έφτιαξα αυτήν την αισθαντική ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΕΡΑΣΙ για τα πρωινά μας και όχι μόνο.

Υλικά:

  • 1 κιλό κεράσια
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 80 ml νερό
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε το κουκούτσι πατώντας τα με ένα καλαμάκι. Κρατάμε τα κουκούτσια σε ένα μπολ. Αφού καθαριστούν τα κεράσια, τα πιέζουμε με τα χέρια μας μέχρι να λιώσουν (όχι τελείως, θέλουμε κομματάκια) και τα τοποθετούμε σε βαθύ μπολ σε στρώσεις εναλλάξ με τη ζάχαρη. Ξεπλένουμε τα κουκούτσια με το νερό και αυτό το νερό το ρίχνουμε στο μπολ με τα κεράσια. Κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Στη συνέχεια, βάζουμε το μίγμα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ξαφρίζουμε. Θα χρειαστούν περίπου 25’-30’. Όταν δούμε πως δεν υπάρχουν άλλοι αφροί και αρχίσει να «δένει» η μαρμελάδα, προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και, αν θέλουμε, αποσύρουμε και πολτοποιούμε ελαφρώς την μαρμελάδα μας με το μπίμερ (ραβδομπλέντερ), ειδάλλως αφήνουμε έτσι με λίγο μεγαλύτερα κομματάκια. Αφήνουμε την μαρμελάδα μας να πάρει 1-2 βράσεις ακόμα και την βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια. Αφού κρυώσει, βάζουμε τα βαζάκια στο ψυγείο.

Αισθαντική η γεύση της!

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα