Σοκολατοιστορίες…

Δημοφιλείς Συνταγές

Ανοιχτή Μεσογειακή Πίτα Λαχανικών

Πίτα... Μια λέξη που πίσω της κρύβονται πολλές συνταγές και στην χώρα μας τις τιμάμε και με το παραπάνω! Σε πόσους από...

Τραγανές Τυρόπιτες (Τηγανόψωμα της γιαγιάς)

Η γιαγιά Μαρίνα τα είχε ονομάσει «τηγανόψωμα», εγώ τα ζητούσα ως «εκείνες οι τραγανές τυροπιτούλες»... Η συνταγή τους δεν έχει κάτι το...

Τυροπιτάκια Κουρού

«Μαμά, θέλω τα τυροπιτάκια σου», είπε και συνέχισε, «θέλεις να φτιάξουμε;»... Δεν του το αρνήθηκα, γιατί μας αρέσει να περνάμε χρόνο μαζί...

Μπριάμ με Μπεσαμέλ Γιαουρτιού

Ένα από τα πιο «μαμαδίστικα» φαγητά που λατρεύουμε όλοι στο σπίτι είναι το μπριάμ... Στο δικό μου όμως, τα λαχανικά συνάντησαν το...

Σοκολάτα… Το πιο αγαπητό προϊόν πάνω στον πλανήτη κι όχι άδικα, αφού ευφραίνει καρδίαν και ουρανίσκο!

Ως σοκολάτα περιγράφεται μία σειρά προϊόντων που έχουν ως βασικό συστατικό τους το κακάο, το οποίο προέρχεται από το γνωστό κακαόδεντρο. Υπάρχουν 4 είδη σοκολάτας: η μαύρη, η λευκή, η γάλακτος και η ροζ. Αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά στην ζαχαροπλαστική και ο Hernando Cortez ήταν αυτός που έφερε το κακάο πρώτος στην Ευρώπη. Πόσο τον ευχαριστούμε που ανακάλυψε και έφερε αυτόν τον θησαυρό!

Οι Αζτέκοι πρώτοι χρησιμοποίησαν τους καρπούς του κακάο – αφού πρώτα τους έτριβαν μεταξύ τους και τους έκαναν σκόνη – για την παρασκευή ενός ροφήματος που το ονόμασαν “Choclatl”. Το ρόφημα αυτό, στο οποίο πρόσθεταν και άλλα μπαχαρικά, το έπιναν ζεστό και θεωρούσαν ότι ήταν χωνευτικό, δυναμωτικό και το καλύτερο φάρμακο της εποχής εκείνης!

Για πρώτη φορά σοκολάτα σε στερεά μορφή παρασκεύασε το παραδοσιακό μαγαζί του Λονδίνου “Ο Μύλος του Καφέ”, που το 1674 παρουσίασε σοκολατένια ραβδάκια και ένα γλύκισμα σοκολάτας σε συμπαγή μορφή.

Παρά την άσχημη φήμη που την περιτριγυρίζει για την αύξηση του σωματικού βάρους, υπάρχουν πολλά οφέλη που προσδίδει στην υγεία μας, όπως η απόκτηση υγιούς καρδιάς, η απώλεια βάρους (με τη χρήση της μαύρης σοκολάτας), η καλή μνήμη, η μείωση χοληστερόλης και η απώλεια άγχους μιας και η βρώση της δημιουργεί θετικά συναισθήματα!

Φυσικά, καλό είναι να προσέχουμε την ποσότητα που καταναλώνουμε, καθώς έχει η υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, κάτι που αποτελεί πρόβλημα στην υγιεινή των δοντιών μας (ας το υπενθυμίζουμε και στα παιδιά μας, μιας και αγαπούν τόσο την σοκολάτα!).

Μαρίνα Ζαφείρη

Προηγούμενο άρθροΣοκολατόπιτα
Επόμενο άρθροΜαρμελάδα κεράσι

Αξίζει να δοκιμάσετε

Γαλατόπιτα

Η γιαγιά την έφτιαχνε συχνά, γιατί ήταν γρήγορο και εύκολο γλυκό. Εντάξει, όχι μόνο γι' αυτό, αλλά και επειδή της άρεσε πολύ...

Τραχανότο με Κοτόπουλο και Σπανάκι

Ποιος είπε πως ο τραχανάς γίνεται μόνο σούπα; Στο σπίτι μας τον αγαπάμε πολύ, ειδικά τώρα που αλλάζει ο καιρός! Και αυτή...

Μπακλαβάς

Όταν γιορτάζει κάποιος στο σπίτι, φτιάχνω το αγαπημένο του γλυκό για κέρασμα! Αυτή είναι η συμφωνία μας. Ο εορταζων σήμερα είναι ο...

Σοκολατένιο Κέικ με Γλάσο Πραλίνας

Αγαπώ την σοκολάτα από μικρή (όπως σχεδόν όλοι) και το παραδέχομαι ότι είμαι εξαρτημένη από αυτήν. Επίσης, λατρεύω τα κέικ από τα...

Σουτζουκάκια Γιαουρτλού

Ε ναι, βρε παιδιά! Υπάρχουν φορές που θέλουμε να παραγγείλουμε κάτι απ’ έξω, κάτι που να έχει στυλ «βρώμικου», κάτι για να...

Παρόμοια Άρθρα