Αρχή εβδομάδας και όλοι στο σπίτι είχαν διάθεση για μια ατασθαλία ζητώντας burger για μεσημεριανό! Φυσικά και δεν τους χάλασα χατίρι, γι’ αυτό και τους ετοίμασα αυτό το ΣΠΙΤΙΚΟ BURGER ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ!
Υλικά:
- ψωμάκι για burger (δες τη συνταγή για ΜΠΡΙΟΣ)
- φέτες τυρί Gouda ή Cheddar
- τομάτα σε φέτες
- μαγιονέζα
- κέτσαπ ή barbecue sauce
- 1 αυγό τηγανητό (για κάθε μπέργκερ)
- 1 μπιφτέκι (θα χρειαστούμε 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο, αλάτι, πιπέρι για 6 μπιφτέκια)
- μανιτάρια (για τα καραμελωμένα μανιτάρια θα χρειαστούμε 10 φρέσκα λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 πρέζες ζάχαρη και 2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό)
Εκτέλεση:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λαδάκι και αφού κάψει καλά, προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Αφού λιώσει, σβήνουμε με το ξύδι, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 2-3’. Ψήνουμε τα μπιφτέκια μας με ελάχιστο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα. Τηγανίζουμε και το αυγό μας και συνθέτουμε το μπέργκερ μας βάζοντας σε στρώσεις όλα τα υλικά! Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατατούλες!
Tip:
- Το πραγματικό μπιφτέκι για μπέργκερ δεν χρειάζεται μυρωδικά. Ζυμώστε καλά τον κιμά με το αλατοπίπερο και θα γίνει πραγματικά ζουμερό στο ψήσιμο!
- Η δοσολογία που δίνω για τα μανιτάρια και τα μπιφτέκια μας δίνει 6 μπέργκερ ή 3 διπλά.