Κλέφτικο

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Τις ανοιξιάτικες Κυριακές τα μεσημέρια μας αρέσει να τα περνάμε στην βεράντα… Στρώνοντας το τραπέζι και τρώγοντας νόστιμο σπιτικό φαγητό! Έτσι, προχθές αποφάσισα να φτιάξω αυτό το ΚΛΕΦΤΙΚΟ μιας και οι πιπεριές και τα μανιτάρια στο ψυγείο μου «έκλειναν το μάτι». Το μυστικό του; Η καλή κεφαλογραβιέρα που το απογειώνει!

Υλικά:

  • 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μπουκίτσες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 10-12 τοματίνια κομμένα στα δυο
  • 4-5 φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 2 σκ.σκόρδο κομμένες στα δυο
  • 18 μπίλιες μπαχάρι (3 για κάθε πουγκί)
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κυβάκια
  • ρίγανη
  • θρούμπι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε φτιάχνοντας την μαρινάδα! Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάδι, το κρασί, την μουστάρδα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μυρωδικά (εκτός από το μπαχάρι), αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κρέας μας. Αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο, προσωπικά το άφησα όλο το βράδυ. Κόβουμε 6 κομμάτια λαδόκολλα και άλλα 6 αλουμινόχαρτο. Τοποθετούμε το κάθε κομμάτι  λαδόκολλας πάνω στο αλουμινόχαρτο και μοιράζουμε το μαριναρισμένο κρέας μαζί με ζουμάκι. Μοιράζουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε προαιρετικά και μια κουταλιά του γλυκού βουτυράκι και κλείνουμε σε πουγκιά δένοντας με σχοινάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200•C στις αντιστάσεις για 2 ώρες.

Λουκουμάκι!

Tip:

Προτείνω να το αφήσετε στην μαρινάδα όλη την προηγούμενη νύχτα, το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει! 

Προηγούμενο άρθροΠοντιακά Πιροσκί
Επόμενο άρθροΑβοκάντο, το βουτυρένιο!

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα