Δημοφιλείς Συνταγές

Ανοιχτή Μεσογειακή Πίτα Λαχανικών

Πίτα... Μια λέξη που πίσω της κρύβονται πολλές συνταγές και στην χώρα μας τις τιμάμε και με το παραπάνω! Σε πόσους από...

Τραγανές Τυρόπιτες (Τηγανόψωμα της γιαγιάς)

Η γιαγιά Μαρίνα τα είχε ονομάσει «τηγανόψωμα», εγώ τα ζητούσα ως «εκείνες οι τραγανές τυροπιτούλες»... Η συνταγή τους δεν έχει κάτι το...

Τυροπιτάκια Κουρού

«Μαμά, θέλω τα τυροπιτάκια σου», είπε και συνέχισε, «θέλεις να φτιάξουμε;»... Δεν του το αρνήθηκα, γιατί μας αρέσει να περνάμε χρόνο μαζί...

Μπριάμ με Μπεσαμέλ Γιαουρτιού

Ένα από τα πιο «μαμαδίστικα» φαγητά που λατρεύουμε όλοι στο σπίτι είναι το μπριάμ... Στο δικό μου όμως, τα λαχανικά συνάντησαν το...

Τις ανοιξιάτικες Κυριακές τα μεσημέρια μας αρέσει να τα περνάμε στην βεράντα… Στρώνοντας το τραπέζι και τρώγοντας νόστιμο σπιτικό φαγητό! Έτσι, προχθές αποφάσισα να φτιάξω αυτό το ΚΛΕΦΤΙΚΟ μιας και οι πιπεριές και τα μανιτάρια στο ψυγείο μου «έκλειναν το μάτι». Το μυστικό του; Η καλή κεφαλογραβιέρα που το απογειώνει!

Υλικά:

  • 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μπουκίτσες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 10-12 τοματίνια κομμένα στα δυο
  • 4-5 φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 2 σκ.σκόρδο κομμένες στα δυο
  • 18 μπίλιες μπαχάρι (3 για κάθε πουγκί)
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κυβάκια
  • ρίγανη
  • θρούμπι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε φτιάχνοντας την μαρινάδα! Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάδι, το κρασί, την μουστάρδα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μυρωδικά (εκτός από το μπαχάρι), αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κρέας μας. Αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο, προσωπικά το άφησα όλο το βράδυ. Κόβουμε 6 κομμάτια λαδόκολλα και άλλα 6 αλουμινόχαρτο. Τοποθετούμε το κάθε κομμάτι  λαδόκολλας πάνω στο αλουμινόχαρτο και μοιράζουμε το μαριναρισμένο κρέας μαζί με ζουμάκι. Μοιράζουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε προαιρετικά και μια κουταλιά του γλυκού βουτυράκι και κλείνουμε σε πουγκιά δένοντας με σχοινάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200•C στις αντιστάσεις για 2 ώρες.

Λουκουμάκι!

Tip:

Προτείνω να το αφήσετε στην μαρινάδα όλη την προηγούμενη νύχτα, το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει! 

Προηγούμενο άρθροΠοντιακά Πιροσκί
Επόμενο άρθροΑβοκάντο, το βουτυρένιο!

Αξίζει να δοκιμάσετε

Μπακλαβάς

Όταν γιορτάζει κάποιος στο σπίτι, φτιάχνω το αγαπημένο του γλυκό για κέρασμα! Αυτή είναι η συμφωνία μας. Ο εορταζων σήμερα είναι ο...

Σοκολατένιο Κέικ με Γλάσο Πραλίνας

Αγαπώ την σοκολάτα από μικρή (όπως σχεδόν όλοι) και το παραδέχομαι ότι είμαι εξαρτημένη από αυτήν. Επίσης, λατρεύω τα κέικ από τα...

Σουτζουκάκια Γιαουρτλού

Ε ναι, βρε παιδιά! Υπάρχουν φορές που θέλουμε να παραγγείλουμε κάτι απ’ έξω, κάτι που να έχει στυλ «βρώμικου», κάτι για να...

Τάρτα με Κοτόπουλο, Μανιτάρια και Μαλακό Τυρί

Σήμερα η όρεξη τραβούσε κοτοπουλάκι. Και επειδή ο συνδυασμός του με ορισμένα υλικά είναι απίστευτος, έφτιαξα αυτήν την ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ...

Στριφτή Γλυκιά Κολοκυθόπιτα

Είναι η εποχή της κολοκύθας και κάθε χρόνο τέτοια εποχή, η γιαγιά έφτιαχνε μια απίστευτα τραγανή γλυκιά κολοκυθόπιτα και οι μυρωδιές γέμιζαν...

Παρόμοια Άρθρα