Πάβλοβα με Μους Λεμόνι

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Τι μπορεί να κάνουν σήμερα στην κουζίνα μου οι φράουλες με τα βατόμουρα; Θέλαμε να κλείσει γλυκά και δροσιστικά αυτή η εβδομάδα, γι’ αυτό και σκαρφίστηκα αυτήν την τραγανή και συνάμα κρεμώδη ΠΑΒΛΟΒΑ  ΜΕ ΜΟΥΣ ΛΕΜΟΝΙ. Τα πυροτεχνήματα στον ουρανίσκο άπειρα και η συνταγή τόσο εύκολη που σας προτείνω να τη φτιάξετε! 

Υλικά: 

Για τις μαρέγκες:

  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη 
  • 120 γρ. ασπράδι αυγού 
  • 1/2 κ.γλ. κορν φλάουρ 
  • 1 κ.γλ. λευκό ξύδι 

Για την μους λεμόνι:

  • 5 αυγά 
  • 120 γρ. χυμό λεμόνι 
  • ξύσμα από 3 λεμόνια 
  • 200 γρ. ζάχαρη 
  • 1 πρεζα αλάτι 
  • 170 γρ. βούτυρο 
  • σαντιγύ ( 330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη και 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας) 

Για τη σάλτσα φρούτων: 

  • 1/2 κιλό φρούτα (φράουλες και βατόμουρα, ή ένα από τα δυο)
  • 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα από μισό λεμόνι

Εκτέλεση: 

Για την μους λεμόνι:

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά  προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς για 15’ περίπου με το σύρμα. Όταν δούμε πως πήζει το μίγμα, αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε έως ότου λιώσει, αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Φτιάχνουμε τη σαντιγί μας και ενώνουμε με την κρύα κρέμα. 

Για τις μαρέγκες:

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα τα ασπράδια κι όταν φανεί κρεμώδης υφή, προσθέτουμε σιγά σιγά την άχνη. Το μίγμα είναι έτοιμο όταν «σταθεί» πάνω στο σύρμα. Προσθέτουμε το ξύδι και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ. Βάζουμε το μίγμα σε κορνέ και δημιουργούμε τις μαρέγκες μας. Ψήνουμε (συγκεκριμένα, στεγνώνουμε) σε ταψί με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 130•C για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσουν. 

Για τη γρήγορη σάλτσα φρούτων:

Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη κι όταν αρχίσει να λιώνει, προσθέτουμε τα φρούτα. Ανακατεύουμε για 5’, προσθέτουμε τη βανίλια και τον χυμό και ανακατεύουμε για 5-10’ ακόμα. Αφήνουμε να κρυώσει. 

Ενώνουμε όλες τις παρασκευές σε ατομικά πιάτα, βάζοντας πρώτα τις μαρέγκες, από πάνω την μους, επαναλαμβάνουμε με λίγες μαρέγκες και την σάλτσα φρούτων.

Απίστευτο γλυκό! 

Προηγούμενο άρθροΓεμιστά
Επόμενο άρθροΠοντιακά Πιροσκί

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα