Καλημέρα! Αχ, αυτά τα πρωινά που βρισκόμαστε όλοι στο σπίτι πώς τα λατρεύουμε! Γι’ αυτό και προσπαθούμε να τα περνάμε όσο το δυνατό καλύτερα… Μάλιστα, επειδή σήμερα κάποιοι άργησαν να ξυπνήσουν 😉 και δεν ήταν πια ώρα για πρωινό, αλλά ούτε και για μεσημεριανό, τι καλύτερο από ένα γεύμα brunch! Έτσι, φτιάξαμε αυτά τα πεντανόστιμα ΑΥΓΑ ΠΟΣΕ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΣΕ ΨΩΜΑΚΙ.
Υλικά:
- 2 φέτες ψωμί
- 2 αυγά
- 1 φέτα γαλοπούλα
- 1 φέτα τυρί γκούντα
- τοματίνια
- μισό αβοκάντο
- τυρί κρέμα
- 2 κ. γλ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ρίγανη
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε νερό σε σιγανή φωτιά. Σε ένα πολύ μικρό μπολ τοποθετούμε μεμβράνη, σπάμε μέσα το κάθε αυγό και ρίχνουμε από 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Κλείνουμε την κάθε μεμβράνη με ένα σκοινάκι και τις ρίχνουμε στο κατσαρολάκι. Βράζουμε για 3-4’. Αμέσως μετά τα αφήνουμε να κρυώσουν. Φρυγανίζουμε το ψωμάκι μας, αλείφουμε τη μια φέτα με το τυρί κρέμα, τοποθετούμε από πάνω την άλλη, συνεχίζουμε με την γαλοπούλα, το κασέρι, το αβοκάντο και στην κορυφή βάζουμε τα αυγά ποσέ, αφού έχουμε αφαιρέσει τη μεμβράνη. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και τοματίνια.
Εκπληκτικό!