Κουλουράκια Κανέλας

Δημοφιλείς Συνταγές

Ανοιχτή Μεσογειακή Πίτα Λαχανικών

Πίτα... Μια λέξη που πίσω της κρύβονται πολλές συνταγές και στην χώρα μας τις τιμάμε και με το παραπάνω! Σε πόσους από...

Τραγανές Τυρόπιτες (Τηγανόψωμα της γιαγιάς)

Η γιαγιά Μαρίνα τα είχε ονομάσει «τηγανόψωμα», εγώ τα ζητούσα ως «εκείνες οι τραγανές τυροπιτούλες»... Η συνταγή τους δεν έχει κάτι το...

Τυροπιτάκια Κουρού

«Μαμά, θέλω τα τυροπιτάκια σου», είπε και συνέχισε, «θέλεις να φτιάξουμε;»... Δεν του το αρνήθηκα, γιατί μας αρέσει να περνάμε χρόνο μαζί...

Μπριάμ με Μπεσαμέλ Γιαουρτιού

Ένα από τα πιο «μαμαδίστικα» φαγητά που λατρεύουμε όλοι στο σπίτι είναι το μπριάμ... Στο δικό μου όμως, τα λαχανικά συνάντησαν το...

«Τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι… να να να!»… Το πόσο μας αρέσει να καθόμαστε στο μπαλκόνι όσο ζεσταίνει ο καιρός, δεν λέγεται! Κουβεντούλα, τσαγάκι ή καφές και παιχνίδια με τα μικρά… Και σήμερα, είπαμε να συνοδέψουμε -εμείς το τσάι μας και ο μικρός τον χυμό του- με αυτά τα ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ! Τραγανά απ’ έξω, μαλακά μέσα και τόοοοσο ευωδιαστά! 

Υλικά:

  • 470 γρ. φαρίνα
  • 120 ml ελαιόλαδο 
  • 100 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι 
  • 4 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι 
  • 3 κ.σ. κονιάκ
  • 110 γρ. ζάχαρη 
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 2 κ.γλ. κανέλα 
  • σουσάμι 
Κουλουράκια Κανέλας – faganoula.gr by Marina Zafeiri

Εκτέλεση: 

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υγρά μαζί με τη ζάχαρη, την κανέλα και το ξύσμα και ανακατεύουμε με το  σύρμα για 2-3’. Προσθέτουμε και την φαρίνα σιγά- σιγά ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Τυλίγουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο όσο περισσότερο μπορούμε (τουλάχιστον 3 ώρες, προσωπικά την έφτιαξα από το προηγούμενο βράδυ). Αφού τη βγάλουμε από το ψυγείο, αφήνουμε για 10-15’ να έρθει σε θερμοκρασία και πλάθουμε τα κουλουράκια μας. Ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα, αφού τα πασπαλίσουμε με σουσάμι, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180•C στον αέρα για 20’.

Καλή απόλαυση!  

Tip:

Αν έχετε παιδάκια, αφήστε τα να σας βοηθήσουν. Δεν υπάρχει καλύτερο!

Προηγούμενο άρθροΑυγά Ποσέ με Αβοκάντο
Επόμενο άρθροΤονοσαλάτα

Αξίζει να δοκιμάσετε

Γαλατόπιτα

Η γιαγιά την έφτιαχνε συχνά, γιατί ήταν γρήγορο και εύκολο γλυκό. Εντάξει, όχι μόνο γι' αυτό, αλλά και επειδή της άρεσε πολύ...

Τραχανότο με Κοτόπουλο και Σπανάκι

Ποιος είπε πως ο τραχανάς γίνεται μόνο σούπα; Στο σπίτι μας τον αγαπάμε πολύ, ειδικά τώρα που αλλάζει ο καιρός! Και αυτή...

Μπακλαβάς

Όταν γιορτάζει κάποιος στο σπίτι, φτιάχνω το αγαπημένο του γλυκό για κέρασμα! Αυτή είναι η συμφωνία μας. Ο εορταζων σήμερα είναι ο...

Σοκολατένιο Κέικ με Γλάσο Πραλίνας

Αγαπώ την σοκολάτα από μικρή (όπως σχεδόν όλοι) και το παραδέχομαι ότι είμαι εξαρτημένη από αυτήν. Επίσης, λατρεύω τα κέικ από τα...

Σουτζουκάκια Γιαουρτλού

Ε ναι, βρε παιδιά! Υπάρχουν φορές που θέλουμε να παραγγείλουμε κάτι απ’ έξω, κάτι που να έχει στυλ «βρώμικου», κάτι για να...

Παρόμοια Άρθρα