«Τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι… να να να!»… Το πόσο μας αρέσει να καθόμαστε στο μπαλκόνι όσο ζεσταίνει ο καιρός, δεν λέγεται! Κουβεντούλα, τσαγάκι ή καφές και παιχνίδια με τα μικρά… Και σήμερα, είπαμε να συνοδέψουμε -εμείς το τσάι μας και ο μικρός τον χυμό του- με αυτά τα ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ! Τραγανά απ’ έξω, μαλακά μέσα και τόοοοσο ευωδιαστά!
Υλικά:
- 470 γρ. φαρίνα
- 120 ml ελαιόλαδο
- 100 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 4 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι
- 3 κ.σ. κονιάκ
- 110 γρ. ζάχαρη
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 2 κ.γλ. κανέλα
- σουσάμι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υγρά μαζί με τη ζάχαρη, την κανέλα και το ξύσμα και ανακατεύουμε με το σύρμα για 2-3’. Προσθέτουμε και την φαρίνα σιγά- σιγά ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Τυλίγουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο όσο περισσότερο μπορούμε (τουλάχιστον 3 ώρες, προσωπικά την έφτιαξα από το προηγούμενο βράδυ). Αφού τη βγάλουμε από το ψυγείο, αφήνουμε για 10-15’ να έρθει σε θερμοκρασία και πλάθουμε τα κουλουράκια μας. Ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα, αφού τα πασπαλίσουμε με σουσάμι, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180•C στον αέρα για 20’.
Καλή απόλαυση!
Tip:
Αν έχετε παιδάκια, αφήστε τα να σας βοηθήσουν. Δεν υπάρχει καλύτερο!