Κουλουράκια Κανέλας

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

«Τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι… να να να!»… Το πόσο μας αρέσει να καθόμαστε στο μπαλκόνι όσο ζεσταίνει ο καιρός, δεν λέγεται! Κουβεντούλα, τσαγάκι ή καφές και παιχνίδια με τα μικρά… Και σήμερα, είπαμε να συνοδέψουμε -εμείς το τσάι μας και ο μικρός τον χυμό του- με αυτά τα ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ! Τραγανά απ’ έξω, μαλακά μέσα και τόοοοσο ευωδιαστά! 

Υλικά:

  • 470 γρ. φαρίνα
  • 120 ml ελαιόλαδο 
  • 100 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι 
  • 4 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι 
  • 3 κ.σ. κονιάκ
  • 110 γρ. ζάχαρη 
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 2 κ.γλ. κανέλα 
  • σουσάμι 
Κουλουράκια Κανέλας – faganoula.gr by Marina Zafeiri

Εκτέλεση: 

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υγρά μαζί με τη ζάχαρη, την κανέλα και το ξύσμα και ανακατεύουμε με το  σύρμα για 2-3’. Προσθέτουμε και την φαρίνα σιγά- σιγά ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Τυλίγουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο όσο περισσότερο μπορούμε (τουλάχιστον 3 ώρες, προσωπικά την έφτιαξα από το προηγούμενο βράδυ). Αφού τη βγάλουμε από το ψυγείο, αφήνουμε για 10-15’ να έρθει σε θερμοκρασία και πλάθουμε τα κουλουράκια μας. Ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα, αφού τα πασπαλίσουμε με σουσάμι, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180•C στον αέρα για 20’.

Καλή απόλαυση!  

Tip:

Αν έχετε παιδάκια, αφήστε τα να σας βοηθήσουν. Δεν υπάρχει καλύτερο!

Προηγούμενο άρθροΑυγά Ποσέ με Αβοκάντο
Επόμενο άρθροΤονοσαλάτα

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα