Χειμώνα έχουμε, γιορτές έχουμε, ήρθε η ώρα να σου δείξω την αλμυρή μου χιονονιφάδα!
Υλικά συνταγής:
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 2-3 κ.σ. πολτού τομάτας @tomatagreka
- μερικές φέτες γαλοπούλας
- μερικές φέτες gouda
- 1 αυγό
Μέθοδος παρασκευής:
Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας στα δύο. Παίρνουμε ένα πιάτο, το τοποθετούμε στο ένα μέρος και χαράσσουμε ώστε να έχουμε ένα στρογγυλό κομμάτι. Επαναλαμβάνουμε και στο δεύτερο.
Παίρνουμε το ένα από τα δύο, αλείφουμε τον πολτό τομάτας, βάζουμε τη γαλοπούλα και το gouda και κλείνουμε με το άλλο φύλλο.
Στο κέντρο τοποθετούμε ένα ποτήρι και κόβουμε σε ροδέλες κάθετα με ένα μαχαίρι. Τις γυρίζουμε με το χέρι και αλείφουμε το αυγό σε όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 30′.