Μπακλαβάς με πραλίνα και φουντούκια, το λες και γεμίζει το στόμα σου! Είναι τρομερά εύκολος και με λίγα και απλά υλικά.

Υλικά συνταγής:
- 1 1/2 συσκευασίες φύλλα κρούστας
- 400 γρ. πραλίνα
- 150 γρ. ψημένα χοντροκομμένα φουντούκια
- 200 γρ. λιωμένο βούτυρο
Για το σιρόπι:
- 200 ml νερό
- 100 γρ. ζάχαρη καστανή
- 140 γρ. μέλι @constali_honey
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού

Μέθοδος παρασκευής:
Ξεκινάμε με το σιρόπι. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά και αφήνουμε να βράσει για 5′. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε στα δύο ώστε να έχουμε διπλάσιο αριθμό.
Ζεσταίνουμε για λίγο την πραλίνα σε κατσαρολάκι ώστε να γίνει πιο ρευστή.
Αλείφουμε ένα ταψάκι 25 εκ. με λίγο βούτυρο και απλώνουμε 8 φύλλα ραντίζοντας κάθε φορά με βούτυρο. Στο 8ο φύλλο απλώνουμε λίγη ποσότητα πραλίνας και πασπαλίζουμε με φουντούκια. Απλώνουμε άλλα 5 φύλλα ραντίζοντας κάθε φορά με βούτυρο και πασπαλίζουμε το 5ο με φουντούκι. Επαναλαμβάνουμε με 5 φύλλα βαζοντας στο 5ο την πραλίνα και με άλλα 5 βάζοντας στο 5ο φουντούκι. Βάζουμε αλλά 5 φύλλα κατά τον ίδιο τρόπο προσθέτοντας την υπόλοιπη πραλίνα και τα φουντούκια. Κλείνουμε με 8 φύλλα κρούστας. Περιχύνουμε το βούτυρο που περίσσεψε και χαράσσουμε σε κομμάτια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C στον αέρα για 40′. Όσο είναι ζεστός, περιχύνουμε το κρύο σιρόπι.