Όταν έχεις καλές φίλες και δοκιμάζεις αυτά που φτιάχνουν, δε γίνεται να μην τσιμπήσεις τη συνταγή! Μοιράζομαι, λοιπόν, μαζί σας αυτή τη συνταγή για chip chocolate cookies της φίλης μου, Άσπας.
Υλικά συνταγής:
- 230 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. λευκή ζάχαρη
- 180 γρ. καστανή ζάχαρη
- 3 βανίλιες
- 2 αυγά
- 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γλ. σόδα
- 1/2 κ.γλ. baking powder
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουβερτούρα χοντροκομμένη
- μαρμελάδα
Μέθοδος παρασκευής:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μίξερ χειρός το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης. Προσθέτουμε τα αυγά και τις βανίλιες, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, στο οποίο έχουμε προσθέσει το αλάτι, τη σόδα και το baking.
Ανακατεύουμε με μια μαρίζ και στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μισή κουβερτούρα. Ζυμώνουμε με το χέρι και δημιουργούμε 30 μπαλάκια. Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί σε απόσταση μεταξύ τους, γιατί απλώνουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 6′. Βγάζουμε από το φούρνο, προσθέτουμε σε ένα σημείο από πάνω λίγη μαρμελάδα και τα κομμάτια της υπόλοιπης κουβερτούρας και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 4′.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και αποθηκεύουμε σε μπολ που κλείνει αεροστεγώς.