Αγαπώ πολύ τις σαλάτες. Μάλιστα, η συγκεκριμένη είναι και ολοκληρωμένο γεύμα. Να σημειώσω πως, όποιος δοκίμασε, δεν έμεινε στο ένα πιάτο!
Υλικά συνταγής:
Για το κριθαράκι:
- 250 γρ. κριθαράκι
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμός μισού λεμονιού
- λίγη βεγκέτα ή κύβος ζωμού λαχανικών
- βραστό νερό (περίπου 1/2 λίτρο)
Για το dressing:
- 70 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Prestige @prestigeevoo
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1/2 κ.γλ. ρίγανη
- 1/2 κ.γλ. σκόνη σκόρδου
- 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
- 1 κ.γλ. μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
Τα λοιπά:
- τοματίνια κομμένα στα δύο
- πιπεριές ψιλοκομμένες
- αγγουράκια κομμένα σε κυβάκια
- καλαμπόκι
- ελιές
- φέτα κομμένη σε κύβους
Μέθοδος παρασκευής:
Ξεκινάμε από το dressing. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, τη σκόνη σκόρδου και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα χειρός και βάζουμε στο ψυγείο.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κριθαράκι και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 3-5 λεπτά.
Προσθέτουμε τη βεγκέτα ή κύβο, το νερό, και το χυμό λεμονιού. Σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει το κριθαράκι ανακατεύοντας συχνά. Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ, για να κρυώσει στο ψυγείο και ταυτόχρονα, κόβουμε τα λαχανικά μας.
Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα λαχανικά, το κριθαράκι, τη φέτα και το dressing. Ανακατεύουμε και απολαμβάνουμε!