- Advertisement -
Ειναι σουσαμένια και λιώνουν στο στόμα. Η μυρωδιά τους δε, εξαπλώνεται ταχύτατα και μοσχομυρίζει ο τόπος.
Υλικά συνταγής:
- 100 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κρόκος αυγού
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 100γρ αλέυρι γ.ο.χ.
- 1/4 κ.γλ. σόδα
- 150 γρ. ταχίνι @iliotropio.drynuts
- προαιρετικά: σουσάμι για το πασπάλισμα
Μέθοδος παρασκευής:
Σε ένα μπολ βαζουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι, το βούτυρο και τον κρόκο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το ταχίνι και στο τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι, αφού το ανακατέψουμε πρώτα με τη σόδα.
Ζυμώνουμε και κλείνουμε τη ζύμη σε διαφανή μεμβράνη κυλινδρικά. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες, βουτάμε στο σουσάμι και τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15′.