Όταν δοκίμασα αυτή την τάρτα, εκτός από το ευχάριστο σοκ που έπαθα, δεν άντεξα να μη ζητήσω τη συνταγή από την αγαπημένη κυρία Φωτεινή. Είναι μια τάρτα που φτιάχνει με μεράκι και αγάπη και την προσφέρει στο πρωινό του οικογενειακού ξενοδοχείου που διατηρούν στη ΧΩΡΙΟΥΔΑΡΑ. Σήμα κατατεθέν; Η μαρμελάδα μανταρίνι!
Υλικά συνταγής:
- 500 γρ. φαρίνα
- 225 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους
- 100 γρ. ζάχαρη λευκή
- 50 γρ. ζάχαρη καστανή
- 1 αυγό και 1 κρόκος
- 2 βανίλιες
- 1 πρέζα αλάτι
- μαρμελάδα μανταρίνι (ή της αρεσκείας σας)
Μέθοδος παρασκευής:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τα δύο είδη ζάχαρης, τις βανίλιες και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και μετά τα αυγά. Τρίβουμε καλά με τα δύο χέρια. Η ζύμη θα είναι τριφτή.
Απλώνουμε σε ένα πυρέξ τη ζύμη κρατώντας λίγη στη άκρη. Πατάμε καλά με το χέρι και προσθέτουμε τη μαρμελάδα. Από πάνω ρίχνουμε σα να πασπαλίζουμε τη ζύμη που κρατήσαμε στην άκρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για περίπου 45′.