Γρήγορο σνακ, κολατσιό, κάτι για το τσιμπολόγημα ή τους επισκέπτες που ήρθαν ξαφνικά. Όλα αυτά είναι αυτή η συνταγή!
Υλικά συνταγής:
- 4-5 τορτίγιες
- 250 γρ. φέτα τριμμένη
- 2 αυγά
- 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
- 2 κ.γλ.αλεύρι
- 2-3 κ.σ. νερό
- 2 κ.σ. γάλα
- προαιρετικά: σουσάμι
Μέθοδος παρασκευής:
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη φέτα, το ένα αυγό και το γιαούρτι.
Παίρνουμε τις τορτίγιες και χωρίζουμε την καθεμία στη μέση, ώστε να έχουμε δύο μισοφέγγαρα. Βάζουμε στη μέση λίγη γέμιση, και με ένα πινέλο αλείφουμε περιμετρικά με το μίγμα νερού- άλευρου. Κλείνουμε σε τριγωνάκια και πατάμε καλά τις άκρες.
Τοποθετούμε σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί, αλείφουμε με το μίγμα αυγού- γάλακτος, πασπαλίζουμε το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 20′ στον αέρα.