Αυτή είναι μια συνταγή που βρήκα στο τετράδιο της γιαγιάς για αφράτο και πορτοκαλένιο ρεβανί. Είναι ακριβώς όπως στο περιγράφω, τόσο αφράτο που θα μείνεις έκπληκτος!
Υλικά συνταγής:
- 4 αυγά
- 200 γρ. ζάχαρη
- 220 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 190 γρ. σπορέλαιο
- 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 κ.γλ. baking powder
- 160 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
- 1 βανίλια
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 ποτήρι φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
Για το σιρόπι:
- 3 ποτήρια νερό
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- φλούδα λεμονιού
Μέθοδος παρασκευής:
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι με το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Βάζουμε το αλεύρι, το baking, το σιμιγδάλι, τη βανίλια και το ξύσμα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Αδειάζουμε το μίγμα με λαδωμένο ταψί (28-30 εκ.) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 30-35′.
Ταυτόχρονα, φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη φλούδα και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Όταν ψηθεί το ρεβανί, το αφήνουμε στην άκρη για 5′ και περιχύνουμε το χυμό πορτοκαλιού. Μετά από άλλα 5′ ρίχνουμε σιγά σιγά και το σιρόπι.
Έτοιμο!