Ο δίχρωμος σιμιγδαλένιος χαλβάς της γειτόνισσας ήρθε, για να μείνει. Και με τα tips που σου δίνω δεν πρόκειται να λασπώσει, το υπόσχομαι!

Υλικά συνταγής:
- 900 ml νερό
- 360 γρ. ζάχαρη
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1/4 κ. γλ. γαρίφαλο
- 320 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
- 150 ml σπορέλαιο
- 100 γρ. κουβερτούρα

Μέθοδος παρασκευής:
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τον χυμό λεμονιού και το γαρίφαλο. Αφήνουμε να βράσει για 5′ και αποσύρουμε μέχρι να κρυώσει.
Σε μια άλλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε το σπορέλαιο και μόλις κάψει, προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Όσο περισσότερο καβουρδιστεί το σιμιγδάλι, τόσο πιο νόστιμος θα γίνει ο χαλβάς μας.

Μόλις πάρει ένα καλό χρυσαφένιο χρώμα, προσθέτουμε το κρύο σιρόπι σε δόσεις μέχρι να πιει το σιμιγδάλι όλα τα υγρά.
Όσο είναι ζεστός ο χαλβάς, κρατάμε το 1/3 του μίγματος σε ένα μπολάκι και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Παίρνουμε μια φόρμα, βάζουμε πρώτη στρώση από τον κανονικό χαλβά, δεύτερη τον σοκολατένιο και τρίτη ξανά από τον κανονικό. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε!