- Advertisement -
Πολλές φορές επισκεπτόμαστε τον κρεοπώλη μας και αναρωτιόμαστε ποιο μέρος του μοσχαριού πρέπει να αγοράσουμε, για να έχουμε 100% επιτυχία στο μαγείρεμά μας. Πάμε να λύσουμε απορίες και να ξέρεις τι θα επιλέξεις την επόμενη φορά!
Μοσχάρι
- Μοσχαροκεφαλή: Θέλει αρκετή ώρα στον φούρνο σε λαδόκολλα με αρκετά μυρωδικά και γίνεται λουκουμάκι.
- Λαιμός: Τον επιλέγουμε, όταν θέλουμε κιμά ή για να φτιάξουμε σούπα, γιουβετσάκι ή κοκκινιστό με ζυμαρικά.
- Ελιά: Είναι κατάλληλη για κρεατόσουπα, κοκκινιστό ή γιουβέτσι.
- Σπάλα: Περιλαμβάνει την σπαλομίτα, το χτένι και το ποντίκι. Είναι κατάλληλη για κοκκινιστό, στιφάδο, λεμονάτο, γιουβετσάκι, αλλά και ψητό κατσαρόλας.
- Στηθοπλευρές: Είναι ό,τι πρέπει για γεμιστό στον φούρνο.
- Φιλέτο: Είναι ιδανικό για σχάρα.
- Μπριζόλες κόντρα: Είναι κατάλληλες για φούρνο.
- Κιλότο: Είναι κατάλληλο για κιμά, ψητό κατσαρόλας, κοκκινιστό, αλλά και για σουβλάκι.
- Τρανς: Είναι ιδανικό για σνίτσελ.
- Νουά: Είναι ό,τι πρέπει για λεμονάτο ή ψητό κατσαρόλας.
- Στρογγυλό: Είναι κατάλληλο για κατσαρόλα μιας και έχει πολύ κολλαγόνο.
- Κότσι: Ιδανικά, το μαγειρεύουμε κοκκινιστό ή κρασάτο. Το κόκαλό του, μάλιστα, είναι εξαιρετικό για ζωμούς.
- Ποντίκι: Είναι ό,τι πρέπει για βραστό, σούπες και ψητό κατσαρόλας.
- Ουρά : Θέλει αρκετή ώρα και γίνεται νόστιμη με κόκκινη σάλτσα ή κρασάτη.
- Λάπα-Κοιλιά: Ιδανική για κοκκινιστό με πατάτες γιαχνί ή στιφάδο.
- Σπαλομπριζόλες: Τις φτιάχνουμε στη σχάρα ή στον φούρνο.