0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Από το Κεφάλι μέχρι την Ουρά: οδηγός για την τέλεια χρήση των μερών του μοσχαριού στη μαγειρική

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Πολλές φορές επισκεπτόμαστε τον κρεοπώλη μας και αναρωτιόμαστε ποιο μέρος του μοσχαριού πρέπει να αγοράσουμε, για να έχουμε 100% επιτυχία στο μαγείρεμά μας. Πάμε να λύσουμε απορίες και να ξέρεις τι θα επιλέξεις την επόμενη φορά!

Μοσχάρι

  1. Μοσχαροκεφαλή: Θέλει αρκετή ώρα στον φούρνο σε λαδόκολλα με αρκετά μυρωδικά και γίνεται λουκουμάκι.
  2. Λαιμός: Τον επιλέγουμε, όταν θέλουμε κιμά ή για να φτιάξουμε σούπα, γιουβετσάκι ή κοκκινιστό με ζυμαρικά.
  3. Ελιά: Είναι κατάλληλη για κρεατόσουπα, κοκκινιστό ή γιουβέτσι.
  4. Σπάλα: Περιλαμβάνει την σπαλομίτα, το χτένι και το ποντίκι. Είναι κατάλληλη για κοκκινιστό, στιφάδο, λεμονάτο, γιουβετσάκι, αλλά και ψητό κατσαρόλας.
  5. Στηθοπλευρές: Είναι ό,τι πρέπει για γεμιστό στον φούρνο.
  6. Φιλέτο: Είναι ιδανικό για σχάρα.
  7. Μπριζόλες κόντρα: Είναι κατάλληλες για φούρνο.
  8. Κιλότο: Είναι κατάλληλο για κιμά, ψητό κατσαρόλας, κοκκινιστό, αλλά και για σουβλάκι.
  9. ΤρανςΕίναι ιδανικό για σνίτσελ.
  10. ΝουάΕίναι ό,τι πρέπει για λεμονάτο ή ψητό κατσαρόλας.
  11. ΣτρογγυλόΕίναι κατάλληλο για κατσαρόλα μιας και έχει πολύ κολλαγόνο.
  12. Κότσι: Ιδανικά, το μαγειρεύουμε κοκκινιστό ή κρασάτο. Το κόκαλό του, μάλιστα, είναι εξαιρετικό για ζωμούς.
  13. Ποντίκι: Είναι ό,τι πρέπει για βραστό, σούπες και ψητό κατσαρόλας.
  14. ΟυράΘέλει αρκετή ώρα και γίνεται νόστιμη με κόκκινη σάλτσα ή κρασάτη.
  15. Λάπα-Κοιλιά: Ιδανική για κοκκινιστό με πατάτες γιαχνί ή στιφάδο.
  16. Σπαλομπριζόλες: Τις φτιάχνουμε στη σχάρα ή στον φούρνο.
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα