Είναι ένα φαγάκι απλό και ονειρεμένο. Δεν χρειάζονται πολλά υλικά. Πίστεψέ με, θα ξετρελαθούν όλοι!
Υλικά συνταγής:
- 500-700 γρ. φιλέτο στήθος ή μπούτι κοτόπουλου
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 ml κρέμα γάλακτος (μπορούμε και χαμηλών λιπαρών)
- 4-5 λευκά μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1/3 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη
- λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγο εστραγκόν ή ρίγανη (προαιρετικά)
Μέθοδος παρασκευής:
Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, την μουστάρδα και το μίγμα πάπρικας – αλατιού – σκόρδου- πιπεριού. Κάνουμε μαλάξεις με τα χέρια και προσθέτουμε, αν θέλουμε, το εστραγκόν.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, προσθέτουμε το κοτόπουλο. Αφήνουμε να πάρει χρώμα από τη μια πλευρά και επαναλαμβάνουμε από την άλλη.
Προσθέτουμε και τα μανιτάρια, αφήνουμε να πάρουν χρώμα και βάζουμε λίγο νερό, τόσο ώστε σχεδόν να καλύψει το κοτόπουλο. Σκεπάζουμε.
Αφήνουμε να βράσει και όταν πιει σχεδόν όλα τα υγρά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε 2′ και αποσύρουμε.
Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι!
Tip:
Για το ιδανικό πιλάφι χρησιμοποιούμε ρύζι μπονέτ.