Είναι ένα γρήγορο κολατσιό για το σχολείο, την δουλειά ή κάτι για αυτήν τη βραδινή λιγούρα που δεν λέει να μας αφήσει. Πάμε για γρήγορα λουκανικοπιτάκια!
Υλικά συνταγής:
- 6 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1 κ.σ. κέτσαπ
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 αυγό
- λίγο σουσάμι
Μέθοδος παρασκευής:
Κόβουμε τα λουκάνικα στα τρία.
Χαράσσουμε και κόβουμε την σφολιάτα σε 18 ροδέλες. Αλείφουμε την κάθε ροδέλα με το μίγμα κέτσαπ – μουστάρδας και περιτυλίγουμε ένα ένα τα λουκανικάκια.
Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με αυγό. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στον αέρα για 20′.
Tip:
Αν φτιάξουμε ζυμάρι πίτσας και περισσέψει, μπορούμε να τυλίξουμε με αυτό τα λουκάνικα.