Για την δουλειά, για την παραλία, για όλες τις ώρες είναι τα τυροκούλουρα. Συμφωνείς;
Υλικά συνταγής:
Για τη ζύμη:
- 240 γρ. φρέσκο γάλα χλιαρό
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- 100 γρ. ηλιέλαιο
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. @limnosflourstamateris
- 1 φακελάκι baking powder
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 κρόκος αυγού και σουσάμι για το πασπάλισμα
Για την γέμιση:
- 1 αυγό
- 200 γρ. φέτα τριμμένη
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μέθοδος παρασκευής:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, την μαγιά και τη ζάχαρη με σύρμα χειρός και αφήνουμε σκεπασμένο στην άκρη για 15′.
Προσθέτουμε το αυγό και το ηλιέλαιο, ανακατεύουμε ξανά με το σύρμα χειρός και προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder κοσκινισμένα και το αλάτι. Αναμιγνύουμε με μια σπάτουλα και στη συνέχεια, ζυμώνουμε ελαφρώς. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη στην άκρη όση ώρα φτιάχνουμε την γέμιση.
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12-14 μπαλάκια. Ανοίγουμε με την βοήθεια ενός πλαστή, βάζουμε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας γέμιση και κλείνουμε ρολάροντας και κλείνοντας σε σχήμα κουλουριού.
Αλείφουμε με κρόκο και προαιρετικά, πασπαλίζουμε με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο.
Ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 25′.