Πάμε για… Τσοκομπανανάκι!
Υλικά συνταγής:
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 1 morfat
- 1 συσκευασία σταγόνες κουβερτούρας
- 3 ώριμες μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
- χυμός από μισό λεμόνι
- 1 1/2 πακέτα μπισκότα τύπου digestive
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- λίγο τριμμένο μπισκότο με τριμμένους ξηρούς καρπούς
Μέθοδος παρασκευής:
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα και το morfat και χτυπάμε με μίξερ χειρός για 5′ μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
Προσθέτουμε τα μπισκότα σπασμένα, τις σταγόνες κουβερτούρας και τα κομμάτια μπανάνας, αφού τα ανακατέψουμε με τον χυμό για να μην μαυρίσουν.
Στρώνουμε το μίγμα σε ένα πυρέξ και το βάζουμε στο ψυγείο.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, αποσύρουμε και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βγάζουμε το πυρέξ από το ψυγείο, απλώνουμε την γκανάς και πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο και τριμμένους ξηρούς καρπούς. Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε τουλάχιστον 2 ώρες.
Απολαμβάνουμε!