0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Σφολιατάκια με Κιμά και Μπεσαμέλ

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Είναι εύκολα, γίνονται γρήγορα και μπορείς να τα φτιάξεις για πάρτυ, για κολατσιό στο σχολείο ή για ορεκτικό στο τραπέζι!

Υλικά συνταγής:

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • έτοιμος κιμάς (που έχει περισσέψει από τα μακαρόνια)
  • 500 ml γάλα ζεστό 
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. @limnosflourstamateris
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • λίγο μοσχοκάρυδο

*θα χρειαστείς φόρμα για μάφινς @pal.cookware

Μέθοδος παρασκευής:

Χωρίζουμε το φύλλο σφολιάτας σε έξι ίσα μέρη. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο την κάθε θήκη στο ταψάκι και τοποθετούμε το κάθε κομμάτι σφολιάτας.

Βάζουμε 2 κ.σ. κιμά και αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.

Προσθέτουμε το ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει. Ρίχνουμε αλάτι και μοσχοκάρυδο και κλείνουμε με το αυγό. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε.

Προσθέτουμε αρκετή μπεσαμέλ πάνω από τον κιμά και ψήνουμε τα σφολιατάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 30′.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα