Η Πορτοκαλόπιτα της Γειτόνισσας

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Η πορτοκαλόπιτα της αγαπημένης γειτόνισσας Χρυσούλας με άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις!

Υλικά συνταγής:

  • 6 αυγά
  • 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 
  • 2 φακ. baking powder
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 200 γρ. βούτυρο ή βιτάμ
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας

Για το σιρόπι:

  • 2 ποτήρια χυμός πορτοκαλιού
  • 2 ποτήρια νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • φλούδα από ένα λεμόνι 

Μέθοδος παρασκευής:

Αρχικά, φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Λιώνουμε το βούτυρο και βάζουμε στο ταψί του φούρνου τα φύλλα τσαλακωμένα. Περιχύνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20-30′. Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και τα σπάμε μέσα στο ίδιο ταψί.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το γιαούρτι, το baking, τις βανίλιες και το ξύσμα. Προσθέτουμε αυτή την κρέμα που φτιάξαμε στο ταψί με τα φύλλα και ψήνουμε στους 180°C για 30′.

Περιχύνουμε το κρύο σιρόπι και σερβίρουμε!

Προηγούμενο άρθροΤοματοκεφτέδες Φούρνου
Επόμενο άρθροΖουμερό Κέικ Σοκολάτας

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα