Για την δροσιά… Παγωτάκι κανείς;
(και χωρίς ζάχαρη, παρακαλώ!)
Υλικά συνταγής:
- 400 ml κρέμα γάλακτος 35%
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 βανίλια
- 1 συσκευασία μπισκότα τύπου oreo
Μέθοδος παρασκευής:
Βάζουμε μια ανοξείδωτη μακρόστενη φόρμα του κέικ ή μια μπασίνα στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι και την βανίλια και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 1′ ακόμα. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και βάζουμε τα σπασμένα μπισκότα ανακατεύοντας.
Βγάζουμε την φόρμα από την κατάψυξη, τοποθετούμε ένα καλά βρεγμένο αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε το μίγμα του παγωτού. Προαιρετικά, στολίζουμε με λίγα ακόμα μπισκότα.
Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.
Καλή απόλαυση!