Ανοίγω την κατάψυξη, βλέπω πως έχω γαρίδες και σκέφτομαι “τι να φτιάξω;”…
Ήθελα και κάτι γρήγορο, οπότε έφτιαξα αυτά τα λαχταριστά σαντουιτσάκια!
Ψωμάκια bao, γαρίδες σε χυλό, λίγο #chutney πιπεριάς, ελάχιστη μαγιονέζα, πράσινη σαλάτα καιιιιιιιι φύγαμε!
Υλικά συνταγής (για 4 ψωμάκια):
- 4 μεγάλες γαρίδες ή οκτώ μικρές
- 4 ψωμάκια (προσωπικά, επέλεξα bao buns)
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 4 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 150 γρ. ανθρακούχα σόδα παγωμένη
- 4 κ.γλ. chutney πιπεριάς @mamellada
- λίγη μαγιονέζα
- πράσινη σαλάτα (iceberg, λόλα, ρόκα)
Μέθοδος παρασκευής:
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και αφαιρούμε το εντεράκι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ, το αλεύρι και τη σόδα και βουτάμε την κάθε γαρίδα στον χυλό. Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να χρυσαφίσει (2′).
Ανοίγουμε το ψωμάκι και αλείφουμε με λίγη μαγιονέζα. Βάζουμε την πράσινη σαλάτα, τις γαρίδες και τέλος το chutney.
Απολαμβάνουμε!