Ψωμί με Φέτα, Ρίγανη και Λιαστή Τομάτα

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Ψωμάρα στην γάστρα.
Με φέτα.
Με ρίγανη.
Και με λιαστή τομάτα.
Δεν περιγράφω άλλο!

Υλικά συνταγής:

  • 470 ml χλιαρό νερό
  • 1 φακ. ξηρή μαγιά
  • 600 γρ. αλεύρι σκληρό @limnosflourstamateris (συν λίγο ακόμα για το πασπάλισμα)
  • 1 ½ κ.γλ. χοντρό αλάτι
  • 1 κ.γλ. ελαιόλαδο
  • 5-6 λιαστές τομάτες @agroktima_drosou ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 100 γρ. φέτα τριμμένη 

Μέθοδος παρασκευής:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά ώστε να ενεργοποιηθεί και αφήνουμε για 5’. 

Σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό με την ενεργοποιημένη μαγιά και ζυμώνουμε (η ζύμη θα κολλάει στα χέρια, γι’ αυτό καλό θα είναι να τα βρέξουμε). Τοποθετούμε τη ζύμη σε αλευρωμένο μπολ και αφήνουμε σκεπασμένη για 1 ώρα να διπλασιαστεί. 

Ζυμώνουμε ξανά προσθέτοντας την λιαστή τομάτα, τη ρίγανη και την φέτα και αφήνουμε για ακόμα 1 ώρα. Στη συνέχεια, δίνουμε σχήμα στο καρβελάκι μας σε αλευρωμένο πάγκο (αν θελουμε το πασπαλίζουμε με σουσάμι, ηλιόσπορο ή παπαρουνόσπορο) και το αφήνουμε για 45’ σε λαδο-αλευρωμένο σκεύος. 

Ταυτόχρονα, ανάβουμε τον φούρνο στους 230°C στον αέρα τοποθετώντας μέσα τη γάστρα, να κάψει καλά. Βγάζουμε προσεκτικά την γάστρα (προσοχή, καίει πολύ!) και τοποθετούμε το ψωμάκι μας. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 45’ με αυτό και 15’ χωρίς.

Προηγούμενο άρθροΚους Κους με Γαρίδες
Επόμενο άρθροΠατάτες Ογκρατέν

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα