Πατάτες ογκρατέν και ένα σαλάκι έτρεξε…
Ένα φαγητό εύκολο και με λίγα υλικά… Τι λες; Αξίζει να μπεις στην κουζίνα;

Υλικά συνταγής:
- 1 1/2 κιλο πατάτες (με τη φλούδα)
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 80 ml ελαιόλαδο
- 8 φέτες ζαμπόν
- 250 γρ. gouda ή μοτσαρέλα τριμμένη
- 2 αυγά
- 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μέθοδος παρασκευής:
Πλένουμε καλά τις πατάτες και κόβουμε σε ροδέλες πάχους μισό εκατοστό.
Τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και τις τοποθετούμε σε ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα για 20′.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και το μοσχοκάρυδο. Όταν ετοιμαστούν οι πατάτες, βουτυρώνουμε ένα ταψί (24 εκ.) με αποσπώμενη βάση και βάζουμε στον πάτο και περιμετρικά πατάτες. Καλύπτουμε με το ζαμπόν, με το τυρί και βάζουμε μια κουτάλα από το μίγμα της κρέμας. Επαναλαμβάνουμε 2 φορές (πατάτες, ζαμπόν, τυρί, κρέμα) και κλείνουμε με πατάτες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 1 ώρα.
Απολαυστικό!