Ένα φαγητό γρήγορο και άκρως γευστικό είναι τα ΜΑΝΤΙ ΜΕ ΣΆΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΎ! Η γέμιση με κιμά είναι πολύ νόστιμη και το γιαούρτι δίνει αυτή τη φρεσκάδα που χρειάζεται.
Υλικά συνταγής (για 4 άτομα):
- 1/2 συσκευασία μαντί @arktika_365
- 200 γρ. γιαούρτι
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- 1/2 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή
- 2 κ.σ. πελτέ
- 2 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι
Μέθοδος παρασκευής:
Σε ατμομάγειρα ή σε κατσαρόλα με το ειδικό ανοξείδωτο σκεύος (αυτό που στηρίζεται και βάζουμε νερό από κάτω) μαγειρεύουμε τα μαντί για 40′.
Ταυτόχρονα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο και λίγο αλάτι.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Αφού λιώσει, προσθέτουμε τον πελτέ και την πάπρικα. Σοτάρουμε για 2-3′ και αφήνουμε στην άκρη.
Αφού ετοιμαστούν τα ζυμαρικά μας, τα βάζουμε σε πιάτο και σερβίρουμε με μια γερή κουταλιά σάλτσας γιαουρτιού και λίγη σάλτσα πελτέ. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα.