Κέικ Λεμόνι με Λεβάντα

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Καλημέρα! Καλημέεεεεεεεεεερα!
Κι επειδή έφερα λεμόνια (κι όχι μόνο!) από το χωριό, λέω, δεν φτιάχνω ένα αφράτο κέικ λεμονιού να το απολαύσω με τον καφέ μου; 
Και στα συν, θα σου πω ότι έβαλα και λίγη αποξηραμένη λεβάντα και το κέικ έγινε ακόμα καλύτερο. Μην τη φοβάσαι, είναι βρώσιμη! 

Υλικά συνταγής:

  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις @limnosflourstamateris
  • 1 κ. γλ. baking powder
  • 1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρική
  • μια γερή πρέζα αλάτι
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 5 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 220 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 320 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 βανίλιες
  • 1 κοφτή κ.σ. λεβάντα @tithoherbs

Μέθοδος παρασκευής:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη. Όταν το μίγμα αφρατέψει, προσθέτουμε τα αυγά  ένα- ένα και το εκχύλισμα βανίλιας. Βάζουμε και τα μίγματα των άλλων δύο μπολ και ανακατεύουμε ελαφρά. Αν θέλουμε, προσθέτουμε την λεβάντα και αναμιγνύουμε.

Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180°C στις αντιστάσεις για 1 ώρα.

Αν θέλουμε, όταν κρυώσει το κέικ, φτιάχνουμε γλάσο με 100 γρ. άχνη ζάχαρη, λίγο ξύσμα λεμονιού και 4-5 κ.σ. νερό ή γάλα. Περιχύνουμε και απολαμβάνουμε!

Προηγούμενο άρθροΓρήγορα Μηλοπιτάκια
Επόμενο άρθροΜαντί με Σάλτσα Γιαουρτιού

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα