- Advertisement -
Την φτιάξαμε στο live και αυτή η κρεμούλα μας τρέλανε!
Ψήνεσαι για νηστίσιμη γλυκιά μπουγάτσα;
Υλικά συνταγής:
- 4 φλ. τσαγιού γάλα αμυγδάλου (ή καρύδας ή σόγιας)
- 8 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
- 5 κ.σ. ζάχαρη
- 3 κ.σ. βιτάμ
- 1 φακ. baking powder
- 1 βανίλια
- 2 φύλλα σφολιάτας
- άχνη και κανέλα (για το πασπάλισμα)
Μέθοδος παρασκευής:
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και το βιτάμ. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πάρει κρεμώδη υφή.
Προσθέτουμε το baking και τη βανίλια και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε ένα ταψί βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, το πατάμε λίγο με τον πλάστη και ρίχνουμε την κρέμα. Βάζουμε και το άλλο φύλλο και κλείνουμε περιμετρικά καλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180° C στον αέρα για 25′. Πασπαλιζουμε με άχνη και κανέλα!