Είναι από αυτά τα φαγητά που φέρνουν ζεστασιά. Είναι φαγητάρα και είναι μια πεντανόστιμη οσπριάδα!
Υλικά συνταγής:
- 1/2 κιλό οσπριάδα
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 καρότα κομμένα σε φέτες
- 3-4 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. πελτέ τομάτας @callistathoe
- 150 γρ. τριμμένη τομάτα @callistathoe
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μέθοδος παρασκευής:
Αποβραδίς, βάζουμε την οσπριάδα στην κατσαρόλα με άφθονο νερό.
Το πρωί πετάμε αυτό το νερό και στραγγίζουμε την οσπριάδα. Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα όσπρια. Στραγγίζουμε ξανά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο. Σοταρουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα όσπρια. Βάζουμε και τον πελτέ. Σοταρουμε λιγο ακόμα και προσθέτουμε την τριμμένη τομάτα, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε βραστό νερό μέχρι να καλυφθεί το φαγητό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να χυλώσει.