Τα σκαλτσούνια της γιαγιάς μου τα αγαπώ.
Και τα αγαπώ, γιατί έχουν πορτοκάλι, κανέλα, και μαρμελάδα. Μα, κυρίως, γιατί θα έφτιαχνε με αγάπη!
Υλικά συνταγής:
Για τη ζύμη:
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις @limnosflourstamateris
- 220 γρ. ηλιέλαιο
- 280 γρ. χυμός πορτοκάλι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
- 1 κ.γλ. σόδα
- 1 κ.γλ. baking powder
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
Για την γέμιση:
- μαρμελάδα πορτοκάλι @agroktima_drosou
- άχνη ζάχαρη
- κανέλα
Μέθοδος παρασκευής:
Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη βανίλια και το baking. Προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά (διαλύουμε τη σόδα στον χυμό) και ζυμώνουμε με τον γάντζο. Αφήνουμε το ζυμαράκι για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη και κόβουμε στρογγυλά σχήματα με ένα ποτήρι. Προσθέτουμε μαρμελάδα, κλείνουμε σε μισοφέγγαρο, πατάμε καλά με πιρούνι και ψήνουμε στους 180° C για 25′ στις αντιστάσεις.
Μόλις κρυώσουν, πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα!