Σπανακοτυρόπιτα με Φύλλο Ολικής

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Μια πίτα, μα τι πίτα!
Αυτή η σπανακοτυρόπιτα έχει κάψει ήδη καρδιές.
Η γέμιση δική μου, αλλά το φύλλο ολικής είναι συνταγή της μιας και μοναδικής, της αρχόντισσας της πίτας Ελπίδας στο www.elpidaslittlecorner.gr

Υλικά συνταγής:

Για τη ζύμη:

  • 400 γρ αλεύρι ολικής άλεσης @limnosflourstamateris
  • 200 γρ. σουρωτή ή νερό
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. ξύδι
  • 10 γρ. αλάτι 

Για την γέμιση:

  • 800 γρ. σπανάκι φρέσκο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο (και λίγο ακόμα για τα φύλλα)
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • λίγη ρίγανη
  • λίγος δυόσμος 
  • 1/3 ματσάκι άνηθος
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • 300 γρ. φέτα 
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μέθοδος παρασκευής:

Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης, εκτός από τη σόδα, σε ένα μπολ, προσθέτουμε σιγά – σιγά τη σόδα και ζυμώνουμε για 5 λεπτά.

Σκεπάζουμε τη ζύμη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο με τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε. Προσθέτουμε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη. Ανοίγουμε το κάθε φύλλο όσο πιο στρογγυλό γίνεται και τοποθετούμε το ένα σε λαδωμένο ταψάκι. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε την γέμιση. Τοποθετούμε από πάνω και το άλλο φύλλο. Λαδώνουμε, κλείνουμε καλά γύρω γύρω και χαράσσουμε την πίτα μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C στις αντιστάσεις για 40′.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα