Τζατζίκι

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Τσικνοπέμπτη αύριο!
Και τι θέλουμε μαζί με τα ψητά μας; Μια τζατζικάρα να την ευχαριστηθούμε! Βάλε από δίπλα και λίγη τοματούλα, λίγο κρεμμυδάκι, ρίξε και τα κοψίδια στην λαδόκολλα και είσαι έτοιμος!

Υλικά συνταγής:

  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου ή 2 μικρές
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 2 αγγουράκια
  • 2 κ.σ. άνηθος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Μέθοδος παρασκευής:

Στο multi mix (προσωπικά χρησιμοποιώ αυτό της @gruppe_design_wise) βάζουμε τα αγγουράκια και τρίβουμε. Αφαιρούμε, βάζουμε σε ένα σουρωτηρι με λίγο αλάτι και αφήνουμε για 10-15′. Πιέζουμε καλά ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά.

Βάζουμε στο μουλτι όλα τα υλικά, προσθέτουμε και τα τριμμένα αγγουράκια και χτυπάμε καλά. Διατηρούμε στο ψυγείο!

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα