- Advertisement -
Πιροσκί, συνταγή της πεθερούλας!
Είναι αυτά τα αφράτα ποντιακά πιτάκια, που δεν μένεις μόνο σε ένα.
Υλικά συνταγής:
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις @limnosflourstamateris
- 1 φακελάκια ξηρή μαγιά
- 600 ml χλιαρό νερό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση:
- τρίμμα φέτας με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- βραστή πατάτα με μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μέθοδος παρασκευής:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το νερό, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το μισό αλεύρι. Αφήνουμε σκεπασμένο για 5′.
Προσθέτουμε όλο το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για 35′ ή βάζουμε στον φούρνο σκεπασμένη στους 50° C για 15-20′.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 35 μπαλάκια, ανοίγουμε, γεμίζουμε και κλείνουμε. Τηγανίζουμε σε σπορέλαιο (δεν θέλουμε να κολυμπάνε πολύ) και απολαμβάνουμε!