Σου αρέσουν τα όσπρια;
Τα αγαπώ όλα, αλλά ξεχωρίζω τα ρεβύθια. Ίσως γιατί η γιαγιά Άννα έφτιαχνε μια πεντανόστιμη σούπα λεμονάτη με ρεβύθια (θα στη δείξω κάποια στιγμή).
Τώρα όμως, θέλω να σου δείξω αυτά τα ΡΕΒΥΘΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ που τα εντάσσω στις φαγητάρες!
Υλικά συνταγής:
- 250 γρ. “ρεβίθια μουσκεμένα αποβραδίς σε άφθονο χλιαρό νερό
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε χοντρές φέτες
- 2 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε χοντρές φέτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 300γρ. τομάτα τριμμένη
- 2/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο @ktimaolon
- ½ κ.γλ. ζάχαρη
- 1 φύλλο δάφνης
- 3 κόκκοι μπαχάρι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μέθοδος παρασκευής:
Μουλιάζουμε τα ρεβύθια αποβραδίς σε μπόλικο νερό.
Το επόμενο πρωί πετάμε το νερό, βάζουμε φρέσκο νερό στην κατσαρόλα, το μπαχάρι και την δάφνη και βράζουμε τα ρεβύθια μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο (κρατάμε 2 κουταλιές για μετά) και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο. Προσθέτουμε την τομάτα, την ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και περιμένουμε μέχρι να πιει τα περισσότερα υγρά.
Σε ένα πυρέξ βάζουμε τα ρεβύθια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και όσα έχει το τηγάνι και προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό. Βάζουμε το φαγητό στον φούρνο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μισή ώρα.