Παίρνω πολλή αγάπη από τους μαθητές μου και αυτή είναι η καλύτερη ανταμοιβή.
Κι αυτή συνταγή είναι συνταγή αγάπης, γιατί προέρχεται από μια ευχετήρια χριστουγεννιάτικη κάρτα.
Τη μοιράζομαι, λοιπόν, κι εγώ με αγάπη!
Υλικά συνταγής:
- 200 γρ. ζάχαρη
- 180 γρ. ηλιέλαιο
- 180 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 κ.γλ. σόδα
- 1/2 κ γλ. κανέλα
- 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις @limnosflourstamateris
- 200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
- Για το άλειμμα: 1 αυγό και λίγο γάλα
Μέθοδος παρασκευής:
Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το λάδι και ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε τον χυμό, αφού τον ανακατέψουμε με την σόδα. Βάζουμε την κανέλα και το ξύσμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά.
Πλάθουμε τα μπισκότα σε ο,τι σχήμα θέλουμε ανοίγοντας τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο (όχι πολύ λεπτή). Βγαίνουν περίπου 35-40 κομμάτια.
Αλείφουμε με μίγμα αυγού- γάλακτος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 12′.
Αν θέλουμε, όταν κρυώσουν, τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα!