Φοκάτσια η αυθεντική

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Πόσο αγαπώ αυτά τα όμορφα, τα απλά, με τα λίγα υλικά!
Και ναι, η φοκάτσια είναι όλα τα παραπάνω! Αφράτη, με τα μυρωδικά της και με καλό ελληνικο ελαιόλαδο, μπορεί να σταθεί ακόμα και στο γιορτινό τραπέζι αντί του κλασικού ψωμιού.

Υλικά συνταγής:

Για την ζύμη:

  • 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 210 γρ. χλιαρό νερό
  • 1 1/2 κ.γλ. ξηρή μαγιά
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο @ktimaolon

Για την γέμιση:

  • 10-15 τοματίνια
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο έξτρα ελαιόλαδο

Μέθοδος παρασκευής:

Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης στον κάδο του μίξερ εκτός από το νερό, το οποίο ρίχνουμε σε δόσεις.

Ανακατεύουμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα κι όταν γίνει ζύμη, την βγάζουμε και δουλεύουμε 1-2 λεπτά με τα χέρια (καλό είναι να τα λαδώσουμε, γιατί κολλάει λίγο).

Απλώνουμε την ζύμη μας σε λαδωμένο ταψάκι ή ταψάκι με λαδόκολλα και αφήνουμε για 45’ να φουσκώσει.

Στην συνέχεια, πατάμε τη ζύμη με τα δάχτυλά μας δημιουργώντας τρύπες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180°C και ψήνουμε για 10’.

Βγάζουμε το ταψάκι, προσθέτουμε όλα τα υλικά και ψήνουμε για άλλα 20’.

Απολαυστική!

Προηγούμενο άρθροΤυρένιο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο
Επόμενο άρθροΓκιούλμπασι

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα