Ζούμε σε ρυθμούς εορταστικούς και σήμερα θέλω να σας δείξω αυτό το ΤΥΡΕΝΙΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΆΤΙΚΟ ΔΈΝΤΡΟ.
Αφράτο απ’εξω, τυρένιο από μέσα, αποτελεί μια ιδανική λύση για ορεκτικό στο γιορτινό τραπέζι ή και για ένα κρασάκι το βράδυ με φίλους!

Υλικά συνταγής:
- 150 γρ. αγελαδινό μαλακό τυρί @mastelogr
- 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη πίτσας (η γνωστή Pilsburry, θα τη βρείτε στα σουπερμάρκετ)
- 1 αυγό
- λίγο νεράκι
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 κ.γλ. δεντρολίβανο
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μέθοδος παρασκευής:
Ανοίγουμε τη ζύμη και την χωρίζουμε σε 30 τετράγωνα (5 κάθετες λωρίδες και 6 οριζόντιες).
Κόβουμε το αγελαδινό μαλακό τυρί σε 30 κυβάκια και τοποθετούμε ένα κυβάκι σε κάθε τετράγωνο ζύμης.

Πλάθουμε σε μπαλάκια και φτιάχνουμε το δεντράκι ξεκινώντας με 2 για τον κορμό, 7 στην πρώτη σειρά, 6 στη δεύτερη, 5 στην τρίτη, 4 στην τέταρτη, 3 στην πέμπτη, 2 στην έκτη και 1 στην κορυφή.
Αλείφουμε με το αυγό ( που το έχουμε ανακατέψει με λίγο νερό) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C στον αέρα για 16-18′.
Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα μυρωδικά. Αλείφουμε το ψημένο δέντρο και σερβίρουμε!
