Ήθελα πολύ καιρό να σας φτιάξω αυτό το κέικ και επιτέλους, ήρθε η ώρα!
Είναι ένα ζουμερό ΚΈΙΚ ΚΑΡΌΤΟΥ με βουτυρόκρεμα και το κυριότερο; ΕΥ-ΚΟ-ΛΟ!
Υλικά συνταγής:
Για το κέικ:
- 300 γρ. τριμμένο καρότο @ktimakokala
- 4 αυγά @avgateneketzi
- 200 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 370 ml σπορέλαιο
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις @limnosflourstamateris
- 2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
Για την γέμιση- επικάλυψη:
- 110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 370 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Μέθοδος παρασκευής:
Σε ένα μπολ βάζουμε το τριμμένο καρότο μαζί με τα αυγά, τη ζάχαρη, το σπορέλαιο και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
Αναμιγνύουμε καλά τα δύο μίγματα με την σπάτουλα και βάζουμε σε ταψάκι 20 εκατοστών, αφού βάλουμε λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 1 ώρα περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το frosting βάζοντας στον κάδο του μίξερ το βούτυρο ανακατεύοντας με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 5′. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Βάζουμε την άχνη σε δύο δόσεις και κλείνουμε με το εκχύλισμα βανίλιας. Καλό είναι να το βάλουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Παίρνουμε το κέικ μας και το κόβουμε οριζόντια σε 2 μέρη. Αλείφουμε το ένα μέρος με τη γέμιση, βάζουμε το άλλο παντεσπάνι από πάνω και προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση από πάνω και γύρω. Σερβίρουμε και πιστέψτε με, είναι λαχταριστό!
Tip:
Συντηρούμε στο ψυγείο λόγω της βουτυρόκρεμας.