- Advertisement -
Αυτή είναι μια σπανακόπιτα με τυράκι. Είναι χωρίς φύλλο. Είναι υγιεινή. Και είναι τόσο νόστιμη που ζήτησα από την φίλη μου την Αντιγόνη να μου δώσει άμεσα τη συνταγή.
Υλικά συνταγής:
- 350 γρ. σπανάκι
- 140 γρ. βρώμη
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 4 αυγά @avgateneketzi
- 80 ml ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
- 4 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
- 100 γρ. κατσικίσια φέτα
- 2 κ.σ. μοτσαρέλα τριμμένη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μέθοδος παρασκευής:
Σε ένα σουρωτήρι βάζουμε το σπανάκι με λίγο αλάτι και το πιέζουμε καλά με τα χέρια μας. Αφήνουμε για 15′ να βγάλει τα υγρά του.
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε όλα τα υλικά της σπανακόπιτας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C και βάζουμε το μίγμα σε ένα λαδωμένο πυρέξ. Απλώνουμε από πάνω την τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνουμε για 25′. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε!