Γεμιστά= καλοκαιράκι.
Γεμίστε ο,τι λαχανικό θέλετε, εγώ προτίμησα πιπεριές πράσινες, αλλά και Φλωρίνης!
Η φέτα;;; Απαραίτητο συνοδευτικό!
Και αυτά τα γεμιστά τα έφτιαξα με τραχανά λαχανικών από το αγαπημένο μου @baharito.gr και το σπίτι μύρισε καλοκαίρι!
Υλικά συνταγής:
- 6 πιπεριές πράσινες
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 2-3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 250 γρ. τραχανάς λαχανικών
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 τομάτες τριμμένες
- 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για γεμιστά @baharito.gr
- 1/2 λίτρο νερό

Μέθοδος παρασκευής:
Καθαρίζουμε καλά τις πιπεριές μας και κόβουμε το καπάκι.
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να γυαλίσει. Βάζουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό, το μίγμα μπαχαρικών και τις τριμμένες τομάτες. Κλείνουμε με το νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Γεμίζουμε τις πιπεριές μας με τη γέμιση, βάζουμε και τις πατάτες και ραντίζουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και λίγο νεράκι στην γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για περίπου μία ώρα.