0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Τορτελίνια στον Φούρνο

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Είναι η εποχή της μελιτζάνας, αναμφισβήτητα! Και τι κάνουν, λοιπόν, οι μελιτζάνες με τα τοματίνια και αυτά τα θεϊκά τορτελίνια της @arktika_365;
Η ιδέα μου ήρθε εντελώς ξαφνικά και αν φτιάξετε τα ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΣΤΟΝ ΦΟΎΡΝΟ, σας υπόσχομαι ότι θα τα λατρέψετε και θα τα φτιάχνετε συνέχεια!

Υλικά συνταγής:

  • 500 γρ. τορτελίνια @arktika_365
  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε κυβάκια
  • 20 τοματίνια
  • 1 σκ. σκόρδο τριμμένο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. πελτέ τομάτας
  • 200 γρ. τομάτα κονκασέ
  • 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. τριμμένο ρεγκάτο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.γλ. βασιλικό ψιλοκομμένο

Μέθοδος παρασκευής:

Σε ένα πυρέξ βάζουμε τις μελιτζάνες, τα τοματίνια και το σκόρδο και ραντίζουμε με 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για μισή ώρα.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό και βράζουμε τα ζυμαρικά στον χρόνο που αναγράφεται. Τα ζυμαρικά της Arktika θέλουν μόλις 12′! Κρατάμε μισό φλυτζάνι νερό από αυτό που έβρασαν τα τορτελίνια.

Ταυτόχρονα, σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε 2 κ.σ. ελαιολάδο, την τομάτα κονκασέ, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι. Μόλις δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.

Προσθέτουμε στο πυρέξ την σάλτσα, το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά και τα τορτελίνια, πασπαλίζουμε με το τριμμένο ρεγκάτο και ψήνουμε για 10′ ακόμα.

Έτοιμο, μοσχοβολιστό και απολαυστικό!

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα