Καλημέρα!
Καλή Κυριακή!
Βάζεις καφεδάκι στο φλυτζάνι, λιγο φρεσκοστυμμένο χυμό στο ποτήρι, παίρνεις κι αυτά τα ΑΦΡΑΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΆΚΙΑ και βγαίνεις μπαλκόνι να χαρείς τον ήλιο!
Υλικά συνταγής:
- 150 γρ. βούτυρο παγωμένο
- 3 αυγά @avgateneketzi ( 1 για τη ζύμη, 1 για την γέμιση και 1 για το άλειμμα)
- 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. @limnosflourstamateris
- 1 κ.γλ. baking powder
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 200-250 γρ. κατσικίσια φέτα
Μέθοδος παρασκευής:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης και αναμιγνύουμε με τον γάντζο για 2-3′. Μπορούμε να το κάνουμε και στο χέρι ζυμώνοντας για 5′.
Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη σε χοντρό φύλλο και με ένα κουπατ ή ποτήρι φτιάχνουμε στρογγυλά σχήματα. Γεμίζουμε με την γέμιση, αφού έχουμε ανακατέψει την φέτα με το ένα αυγό και λίγο πιπέρι.
Κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου και αλείφουμε με αυγό. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20′.